2005-08-22

Dramaturgi?

Folkpartiet har haft landsmöte.

Detta har fått media att hoppa upp och ner av upphetsning - när det gäller borgerlighetens bristande enighet om ersättningsnivåerna i försäkrings- och trygghetssystemen.

Som vanligt gäller att de borgerliga måste tycka exakt samma sak för att media skall vara nöjda - medan den rödgröna röran kan ha vilka spretiga åsikter som helst.

Men... värt att notera i helgens nyhetsbevakning var att även de andra borgerliga partierna spelade med i medias spel. Ojojoj. Hur skall det gå? Hur skall vi kunna regera med folkpartisterna? Vojne, vojne!

Detta lär ha föranlett en och annan mustig svordom i regeringskansliet och i socialdemokraternas partihögkvarter.

För det första håller borgarna på att själva ta över viftandet och fäktandet om att alla alliansens partier måste ha en enhetlig politik i fråga om ersättningsnivåerna. Hmmm... Smart. Kanske.

För hur skall (s) då kunna driva denna fråga - utan att stå och säga exakt samma saker som bland andra moderaternas och centerns partisekreterare just sagt?


För det andra är det uppenbart att den borgerliga alliansen insett att denna fråga kan skruvas upp till en tidigare oanad volym. Den kan haussas precis hur mycket som helst i media. Och vad (s) än tar sig för - så bidrar de bara till detta.

Sedan kan de borgerliga partierna - i lagom tid före valdagen - meddela att de uppnått enighet i frågan.

Detta kommer då att framstå som ett regelrätt mirakel. Den "största politiska frågan" i vårt land har fått en lösning! Konfetti! Champagne! Blåsorkestrar! KåGe Bergström kommer att stå med glädjetårar i ögonen och kommentera det hela i extra Rapportsändningar! Nu är det sista hindret för ett maktskifte undanröjt! De borgerliga ledarsidorna kommer att dansa krigsdans till alliansens ära! Reinfeldt har förvandlat vatten till vin! Oh, la-la!

Det är planen. Skall vi slå vad?

4 kommentarer:

  1. Risken är väl då borgarna vet att deras tid på tronen oftast är kortvarig att de kommer försöka roffa åt sig åt sina golf-polare så gott det går..

    Personligen skulle jag inte haft något emot om Moderaterna fick regera själva en mandatperiod, dvs med egen majoritet så dom slipper kompromissa med avarter som frikyrkliga tomtar och rasister.

    SvaraRadera
  2. Återigen ett underbart inlägg!

    SvaraRadera
  3. Federley borde ju veta Om detta är planen eller ej... Han sitter ju i valledningen för (c).

    Right? ;-)

    HAX

    SvaraRadera
  4. Champagne? Är inte det franskt? ;)

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.