2005-08-12

Positiva rättigheter

"Att inte ha ett jobb är den största ofriheten i dag."
Moderateras partisekreterare Sven Otto Littorin i SR Studio Ett i dag - som svar på Moderata Ungdomsförbundets kritik om att partiet sviker frihetens idéer.

5 kommentarer:

  1. Nog för att jobb är väldigt viktigt, men detta börjar ju bli väl komiskt. Snart kanske Moderaterna, liksom RKU, börjar använda Nordkorea som ett föredöme för att man (enligt RKU) har rätt till jobb där. ;)

    SvaraRadera
  2. Åh, så härligt ironiskt :)

    SvaraRadera
  3. Arbeit Macht Frei!

    SvaraRadera
  4. Han kan mycket väl ha rätt. Libertarianer tror ju inte att positiva ofriheter ej existerar, utan att sådana ej bör vara olagliga. Ett exempel: en man är inlåst i sin källare. Ingen har låst in honom, utan hans dörr gick i baklås. Nyliberalen anser att eftersom mannen är negativt fri (men positivt ofri) så är situationen OK. Om någon hjälper honom är det hedervärt men ingen skall tvingas till det. Socialliberalen säger att eftersom mannen är positivt ofri så skall någon tvingas att betala för ett räddningscrew :) Förstår ni?

    SvaraRadera
  5. M är det nya S. Frihet är att ha ett jobb var väl deras paroll på 80talet?

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.