2005-08-18

Pressfriheten i EU

Läs denna artikel och ta en funderare på hur det egentligen står till med pressfriheten i EU (och på andra ställen).

2 kommentarer:

  1. Mycket intressant, .. och skrämmande.

    Att EU kommissionen, och EUs dagorning inte får nån direkt fokus hos gemene man lär representera ett enormt problem för oss europeer i framtiden.

    För mig, som ändå tycker EU är en bra idé så ser jag ändå EUs ledning som något som ligger långt borta och helt utom våran kontroll.

    Noam Chomsky pratar om yttrandefriheten och pressfriheten i "Case Studies in Hypocrisy" och påpekar mycket riktigt att vi i väst kan säga och tycka precis vad vi vill, men våra möjligheter att få fram riktig fakta från våra makthavare är i princip icke-existerande p.g.a. institutionella begränsningar i hur information flödar från toppen till botten av EU och USAs hierarki. Det ligger nog något i det...

    SvaraRadera
  2. Bra att fallet Hans-Martin Tillack uppmärksammas. Tidigare är det bara i princip Margit Gennser och Nils Lundgren som tagit upp fallet.

    Det finns fler liknande fall där de som avslöjat oegentligheter i EU fått myndigheterna på sig(om än inte med samma grad av rättsövergrepp som TIllack) istället för att hyllas som Whistleblowers:
    Hans Peter Martin, Bernad Conolly, Dougal Watt, Marta Andreasen, Paul van Buitenen.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.