2005-08-23

Sticket tillbaka

Smedjans "Sticket-blogg" är igång igen efter sommarvilan.

Där kan man bland annat läsa om hur Skolverket vill slå ihop ämnena filosofi, psykologi och religion till ett ämne med namnet "religion"! Där finns också en artikel om gonzo-journalisten Hunter S Thompsons pyrotekniska "begravning". Liksom en läsvärd drapa om hur de "etiska fonderna" för folk bakom ljuset.

Gack och läs!

Länk

2 kommentarer:

  1. Undrar om det inte vore rimligare att helt skrota ämnet religion och istället föra in religionskunskap i samhällskunskapen. Det skulle då omfatta kunskap om alla viktiga religioner.

    Filosofi och psykologi skulle man kunna sammanföra i ett och samma ämne där man skulle kunna diskutera klassisk fiolisofi, livsåskådningar, mänskliga bevekelsegrunder och psykologi ur en humansitisk-vetenskaplig synvinkel.

    SvaraRadera
  2. Om jag inte minns fek avr det på Norbergs blog det stog "att kalla ett ämne som behandlar etik och moral för religion vore som att kalla ekonomi för keynesianism"

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.