2005-09-08

Det är något lurt på gång...

Starka krafter inom EU talar nu om att vi måste "inskränka de medborgerliga fri- och rättigheterna" för att bekämpa terrorismen. Det är i sig en självmotsägelse. Vi kan inte försvara demokratin genom att inskränka den.

Nåväl. Vad är det då för inskränkningar politikerna vill göra?

Det har talats om lagring av uppgifter om all tele- och internettrafik i tre år. Men det är ingen nyhet. Och som inskränkning i de medborgerliga fri- och rättigheterna betraktad rätt måttlig. Förkastlig ur integritessynpunkt, förvisso - men måttlig i ett lite vidare perspektiv.

Ingen tycks kunna tala om vad det är för inskränkningar de i övrigt överväger. Inga media har kunnat rapportera något konkret.

Detta gör mig väldigt, väldigt misstänksam.

Antingen har man inget alls att komma med. Det verkar otroligt. Eller också planerar man något som är så infernaliskt att politikerna inte vågar eller kan berätta om det. Det vore i så fall mycket oroväckande.

Och inte blir något klarare av att de öppnar munnen. Så här säger till exempel den brittiske inrikesministern Charles Clarke enligt EU Observer...

"The British politician said that the results of the French and the Dutch referendums on the EU constitution before the summer were proof that the citizens of Europe feel that the EU is doing far to little to tackle problems to do with terrorism, organised crime and asylum."

Jasså?!?

Länk

1 kommentar:

  1. Så det är bristen på överstatlighet som får EUs medborgare att rösta emot mer överstatlighet.

    Jo .. att dom sniffar mycket kokain i EU-parlamentet kom nog inte som en överraskning.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.