2005-09-23

Ännu en...

Knugen förvirrar debatten om global uppvärmning och säger dumheter om diktaturer.

Queen Silly använder sin position för att vrida klockan tillbaka, till exempel när det gäller yttandefrihetsfrågor och drogdebatten.

Nu är det dags för en ny fixstjärna på denna himmel av kungliga renässansmänniskor - Prins Daniel.

För DI vet den nystylade blivande drottninggemålen att berätta att 60 procent av svenskarna kommer att vara överviktiga år 2030. Föga förvånande tycker den gymägande prinsen to be att folk borde gå mer på gym. Eller promenera minst en halvtimma om dagen. Och så skall vi äta rätt. På så sätt hoppas han få mer estetiskt tilltalande undersåtar.

Länk

6 kommentarer:

  1. Eller så passar han på att dra nytta av publiciteten för att marknadsföra sin verksamhet. Förresten är ju kärleken blind sägs det, kungen kommer som på köpet.

    SvaraRadera
  2. Rödnacke: Du tog för första gången orden helt ur munnen på mig!


    Exempel på radikala diktaturer som lösts med gamla monarkier som samlat och bidragit till att konsoliedera fred finns ju. Men för idealistiska upplysningsanhängare kommer aldrig en statschef med bas i en institutionell monarkisk kultur att accepteras. Det ska vara osexigt fettfritt rent från all tradition och kultur och förment rättvisa genom att statschefen traditionslös är vanlig politiker som väljs just som andra såna.

    Beklagar att jag går i så stark polemik... inte så ädelt kanske?

    SvaraRadera
  3. Magnus: hear, hear!
    F ö går det mycket bra att vara både libertarian och monarkist, Lew Rockwell är det t ex. Fler exempel på www.lewrockwell.com

    SvaraRadera
  4. "Idealistiska upplysningsanhängare" har nog egentligen inget emot monarki som statskick, i sak, så länge kungen utses i demokratiska val.

    Jag tycker inte att det är vare sig "sexigt" eller "fett" inte kunna plocka bort statschefen om han inte sköter sitt jobb. Den rättvisan är högst verklig och långtifrån "förment".

    (Att det kan vara roligt att göra sig lustig över kungahuset är en annan sak, men det ligger liksom på en annan nivå.)

    SvaraRadera
  5. Kungens frivilligt insamlade gager skulle väldigt fort ta slut. De flesta som inte vill ha republik är rojalister (förtjusta i kungen), inte monarkister (förtjusta i ett visst system.) Med skatterna är det lätt att dölja apanaget, men om samma summa skulle samlas så...

    En kung i en nattväktarstat är alltså en omöjlighet.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.