2005-10-10

Dysterkvistar

Ett knappt år kvar till valet och något fattas...

Socialdemokraterna brottas med sitt inre och är starkt förknippade med allt elände i landet. Vänstern håller på att falla samman och miljöpartiet kämpar med sitt samvete, i rollen som Perssons dörrmatta.

Deppstämpel, typ.

Det finns i princip inget av feel good-faktor över vänsterlägret.

Därför undrar man varför den borgerliga alliansen - de som gör anspråk på att vara bättre på att ratta landet - inte fyller detta tomrum?

Var finns alliansens visioner? Var är hoppet om en bättre morgondag? Var finns deras jävlaranamma? Var är brandtalen om hur bra och fint allt kommer och bli?

Beats me! Borgarna är dysterkvistar som bara mässar om sänkta ersättningsnivåer och fusk.

Är det ett så fiffigt - om man vill få entusiastiska väljare att strömma till valurnorna?

2 kommentarer:

  1. Jag är ingen större entusiast för "alliansen", men att de tydligt står för besparingar är väl bara bra. En nyliberal tycker ju förstås att a-kassan etc. ska sänkas till 0% (eller åtminstonde att skattesubventionen ska ner till noll och att den ska vara frivillig) snarare än 65% men det är ju ändå bättre än status quo och förutsättningen för det positiva budskapet om skattesänkningar-såvida man inte vill ha stora budgetunderskott som i USA, Tyskland, Italien och Frankrike.

    Och "alliansen" är ju betydligt bättre än Bush som bara ökar och ökar de statliga utgifterna (måhända i syfte att inte framstå som en dysterkvist).

    SvaraRadera
  2. Visst är det så, Alliansen behöver bli mer ideologiska och jag tror att de borgerliga ungdomsförbunden behöver bli ännu tydligare på den idéburna debatten...

    Jag skrev en krönika om det efter frihetsforum som berör ämnet, du hittar
    den här

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.