2005-10-08

Spelmonopolet

På Frihetsforum just nu: Douglas Roos, vd för Ladbrokes.

Han är visserligen part i målet - men nog verkar det rätt kört för Bosse Ringholm och spelmonopolet. Detta inte minst som regeringen försöker anföra skäl som strider direkt mot EU:s regler - nämligen att det handlar om ett ekonomiskt monopol. Inte för att regeringsrätten bryr sig, men ärendet kommer att gå vidare till bedömning hos folk som förhoppningsvis dömer efter reglerna, inte efter politiska hänsyn.

Kort om Dick Erixons anförande: Den alternativa bild som bloggarna förmedlar innebär att mainstreammedia tvingas vara mindre tvärsäkra i sin rapportering. Speciellt märks detta vid stora händelser, som nu senast vid orkanen Katrina. Där vågar man nog påstå att de stora nyhetsredaktionerna misslyckades. Det vore förmätet att påstå att Dick och andra bloggare hade rätt i allt. Men de hade i vart fall mindre fel än t.ex. SVT, SR och tidningarna...

Senare i kväll kommer vi bland annat att få se Johan Norbergs film om globaliseringen. Det kommer att bli intressant. Visserligen sägs den finnas att tanka ner på nätet. Men Norberg är bäst på bio...

Detta blir dagens sista postning, sedan måste jag börja förbereda mitt anförande. Om tekniken fungerar kommer det att läggas upp här under morgondagen.

(Postat via 3G.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.