2005-11-15

En röst i öknen

Samtidigt som Maciej Zaremba i DN avslöjar fackets främlingsfientlighet, till exempel i Vaxholmsfallet - nås jag av uppgiften att moderaterna har bestämt sig för att inte diskutera frågan. De vill inte stöta sig med facket. Istället vill de framstå som "kollektivavtalsfantaster".

Tack och lov finns det moderater som inte bryr sig om detta påbud. Riksdagsledamoten Henrik von Sydow är en. Han har ställt en riksdagsfråga till arbetslivsminister Hans Karlsson (som är tidigare LO-pamp) om vad regeringen avser göra för att minska främlingsfientligheten inom fackföreningsrörelsen.

Yes! Mer sådant. Och mindre av de mjäkiga nya moderaterna, tack!

Läs för övrigt Zarembas utmärkta artikelserie Den polske rörmokaren: Del 1, del 2, del 3.

2 kommentarer:

  1. Nja. Littorin har lite skadeglatt bloggat om ATT Zaremba har skrivit en artikel. Inget mer. Han hänger inte alls på, han gör ingen poäng av det, som man skulle kunna förvänta sig att ett gammal - men ej en sådan där ny - moderat skulle.

    Någon som sett någon annan framträdande (m)-politiker än von Sydow så mycket som säga pip i frågan?

    Påbudet är muntligt. Men jag tänker inte röja min källa - så jag tänker inte närmare ange exakt i vilken krets. Magnus får helt enkelt lita på mig.

    SvaraRadera
  2. MN skriver "Hur mycket starkare reaktioner på en artikelserie på DN-kultur kräver Hax? Ett utbrott från partiledaren?"

    - Det vore *ytterst* välkommet. Gärna så där osande arg som Bohman brukade bli. Gôrbra.

    "Krav på någons avgång?"

    - Kanske Hans Karlssons. Och att GP tar ansvar för att han stödde en kampanj som grundades på lögnaktiga påståenden.

    "Ett försök att dra facket inför konstitutionsutskottet?"

    - Det går ju inte, vet du ju. Men kanske en DO-anmälan?

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.