2005-11-22

"The Nordic alcohol nanny state"

Systembolaget fortsätter bilda opinion för en viss alkoholpolitik - vilket knappast kan vara dess uppgift. Politik skall fastställas i riksdagen efter fria och allmänna val - inte av statliga bolag.

Tidigare har vi sett Systembolaget politiska opinionsbildning på helsidesannonser för miljontals kronor i våra svenska dagstidningar.

Nu annonserar Systembolaget även utomlands, i Financial Times - riktat till dumma EU som inte förstår att Sverige har världens bästa och trevligaste alkoholpolitik. Budskapet är att EU bör bli som Sverge, på alkoholområdet. Gud förbjude!

Systembolaget har även satt upp en web-sida - www.dearmrb.se - på vilken man visar de korkade utlänningarna en propagandafilm om hur fint allting blir om man bara inför alkoholmonopol...

Kan ingen sätta stopp för Systembolagets politiska verksamhet?

Länk

3 kommentarer:

  1. "Kan ingen sätta stopp för Systembolagets politiska verksamhet?"

    Om någon känner sig manad - plocka gärna med AMS i samma veva!

    SvaraRadera
  2. Herrejävlar. Detta är ju pinsamt. Efter detta vågar man knappt tala om att man är svensk ute i Europa.

    SvaraRadera
  3. Också om jag inser att detta knappast är rätt ställe att bedriva reklam för den egna bloggen vill jag upplysa om att jag skrivit en systembolagskritisk text och publicerat denna på min blogg.

    http://flavianopolis.blogspot.com

    Väl mött!

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.