2005-11-03

Vad hände?

Vart tog den där fågelinfluensan vägen - som så sent som förra veckan skulle döda oss alla bums?

Tog den kanske ledigt till förmån för en annan pågående katastrof - det vill säga (s)-kongressen?

Jag menar farsoten fågelinfluensan har ju dödat... well... sisådär 150 personer av de drygt 6.000.000.000 människor som vandrar denna jord. Ungefär som när galna kosjukan härjade som värst.

Var är paniken, mediahypen och proffsgråterskorna?

3 kommentarer:

  1. Här?

    Bodströmska principer för trutar på lyset?

    (Annars kan man ju visst tro att det kommer att komma pandemier ur sjukfomar som fågelinfluensan. Men min tes är att kunskapen om faran för mutationer (vad visste man om det för 50-100 år och några pandemier sedan?) genom vidtagna försiktighetsmått minskar människans exponering mot såna här tydliga dödliga virus i djurvärlden och således minskar antalet smittade människor och därmes antalet mutationstillfällen för viruset. På det sättet kan kanske pandemier bli lite sällsyntare?)

    SvaraRadera
  2. Ännu så länge dör väl fler av övervikt, förmodar jag.

    SvaraRadera
  3. Vilket skall jämföras med att ingen människa dött av galna kosjukan. (I alla fall enligt medicinarna. Enligt expressen är det fler, de körde löpet "90 svenskar döda i galna kosjukan - den förbjudna maten: vi har hela listan" när det begav sig.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.