2005-11-15

Värt att kolla

Nyheterna i TV4 har avslöjat att Systembolaget - i dessa tider av mutanklagelser och nedskärningar - haft personalfest för 14.000.000 kronor.

På festen serverades bland annat rött och vitt vin. Frågan är: Betalade Systembolaget verkligen för detta? Eller "tillhandahölls" det av någon vänligt sinnad leverantör?

Det förefaller inte alls otroligt att någon leverantör kan ha "sponsrat" sin i särklass största kund. Det vore - i dessa tider - förvisso oerhört dumt. Men sådant tycks ju inte vara något hinder...

Gräv vidare, TV4!

3 kommentarer:

  1. "Det förefaller inte alls otroligt att någon leverantör kan ha "sponsrat" sin i särklass största kund."

    Närmare säkerhet än så här, om hur saker och ting ligger till, än säkerheten om att amen uttalas i kyrkan går det nog inte att komma.

    Hur det än är så ligger bismaken kvar länge i munnen.

    SvaraRadera
  2. Det intressanta är att de bolag som anklagas för att ha givit mutor till Systembolaget inte längre får sälja alkohol i monopolet. Men bolaget som tagit emot mutorna får ostört fortsätta att sälja alkohol i monopolet.

    (Jag tycker iofs, av flera skäl, att Systembolaget skall behållas, men de måste släppa in fler aktörer i hyllorna, alla bolag kan inte sälja allt.)

    SvaraRadera
  3. Om man istället tänkte sig att tillstånd att bedriva detaljhandel vore en kommunal angelägenhet kan man nog tänka sig att somliga kommuner skulle dra in tillståndet för Systembolaget, men låta andra mera seriösa aktörer bedriva detaljhandel med rusdrycker.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.