2005-12-20

Hallå där!

Utredningen om kaoset efter tsunamiutredningen försvåras bland annat av att det är oklart vilka höga regeringstjänstemän som egentligen ringt varandra och när. Detta skulle man lätt kunna reda ut genom att titta i regeringskansliets telefonlistor.

Men det tycks inte bli något med den saken. Så här säger statsminister Göran Persson (s)...

"Jag har inget intresse av att lämna ut några telefonlistor från regeringskansliet av det enkla skälet att den som ringer till regeringskansliet eller ringer från regeringskansliet gör det i icke offentlig verksamhet."

Sakta i backarna nu! Det där var väl både fel och dumt?

Vad kan bli mer av offentlig verksamhet än den som försigår i regeringskansliet?

All post och e-post diarieförs ju - och hålls offentlig - just eftersom regeringens arbete är och skall vara bland det mest offentliga vi har i det här landet.

Det samma bör naturligtvis gälla telefontrafiken.

Om någon minister eller tjänsteman vill ringa privata, icke offentliga, samtal - då får de göra det på sina privata mobiltelefoner.

Till bilden kan läggas att man just trummat igenom ett beslut om teledatalagring för vanliga medborgares telefonsamtal. Men själv vill regeringen alltså inte ens respektera tämligen normala regler om offentlighet för landets politiska och administrativa ledning.

Man kan inte annat än misstänka att här finns något att dölja.

Länk

2 kommentarer:

  1. Perssons uttalande gav oss just lösningen till energifrågan. Stäng Barsebäck och torrlägg vattenkraften.

    Allt vi behöver göra är att koppla en generator till George Orwell, han borde snurra ganska snabbt vid det här laget.

    SvaraRadera
  2. Allt vi behöver göra är att koppla en generator till George Orwell, han borde snurra ganska snabbt vid det här laget.
    LOL

    Tragiskt att de har så jävla dålig koll på de självklara konsekvenserna av de idiotiska lagarna de stiftar, våra adelsmän/politiker.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.