2005-12-23

Julefrid

Utrikesministern har bokat teaterbiljetter. På Harpsund gullar Persson och Steen, så att inte ens livvakterna vågar sig in. Tjänstemännen skruvar ner volymen på mobilens ringsignal. I julenatten sitter en ensam vakthavande på UD:s konsulära avdelning.

Så var det för ett år sedan. Och det är troligt att det blir så även i år.

För tro inte att någon, någonsin, lär sig något...

3 kommentarer:

  1. Jag skulle faktiskt vilja se "marknaden" utan att få sin nota betald av staten (som dom nu fått) agerar av ren osjälviskhet och hjälper gemene man på andra sidan jorden. Det måste vara därför alla företag skicka all överbliven mat till afrika osv. Eller vänta nu.. dom gör ju inte det.

    SvaraRadera
  2. Marknaden är inte motsatsen till staten. Hade staten inte vaggat in medborgare och organisationer i tron att de skulle lösa offrens problem så hade marknadsaktörerna gjort det.

    Dett hade exempelvis skötts genom extra förmåner i försäkringar, av frivilligorganisationer med uppgift att lösa dessa problem, eller av företag i jakt på goodwill. Typ: "Skandias Katastrofstiftelse hyrde in 4 flygplan, flög ned läkare och räddningspersonal och tog hem skadade."

    SvaraRadera
  3. Privata organisationer som Röda Korset brukar vara rätt bra på katastrofhjälp.

    Men nu när vi avtvingas skatt för katastrofhjälp vore det inte så dumt om staten faktiskt levererade vad de tar betalt för.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.