2005-12-21

Walk over

När det gäller Ahmed Yusuf (se notisen nedan) har åklagaren för övrigt bestämt sig för att inte åtala oss, de 50 undertecknarna - trots att vi uppenbart bryter mot FN:s, EU:s och svenska statens sanktionsregler.

Vilken fegis!

Jag hoppades att det skulle bli partaj med en rättegång där Aschberg, Myrdal, Greider, Feldt, jag själv och en hel hög andra jobbiga jävlar kunde få veva loss rejält om rättssäkerhet, demokrati och lite annat smått och gott.

Aldrig får man ha något kul... ;-)

10 kommentarer:

  1. Hur lyder motiveringen till att åtalet läggs ner? Brott kan ju solklart styrkas här! Om inte, så kan du ju faxa in inbetalningskvittot.

    SvaraRadera
  2. Hm. Nu är jag ingen expert på reglerna som åklagare måste följa, men är det inte så, att han är skyldig att väcka åtal om det är sannoligt att det leder till fällande dom?

    Kan ni inte gå vidare och tvinga honom att åtala?

    (Men seriöst... vill du sitta på samma sida som Myrdal!?)

    SvaraRadera
  3. Hur var det nu..Han ville inte avsäga sej rätten att stödja en terroristorganisation (till skillnad från hans kamrater som avsa sej rätten) Dom andra "kulturmänniskorna" du hamnade bredvid...ee stödjer inte dom Hamas (dom där som spränger israeliska barn och vill utrota ett land) ochså terroriststämplat..fint sällskap..Aldrig funderat på att ge pengarna till något annat (som kampen mot bodströmlagen eller what ever..)

    SvaraRadera
  4. (Men seriöst... vill du sitta på samma sida som Myrdal!?)
    och
    Dom andra "kulturmänniskorna" du hamnade bredvid...ee stödjer inte dom Hamas...

    Sluta att andas då om ni absolut vill undvika att göra allt som era fiender också gör.

    SvaraRadera
  5. Att åtalet läggs ner för ju det god med sig att jag som skattebetalare sparar pengar.
    Hela grejen är ett jippo för att ge publicitet åt "50 kända svenska intellektuella" där flera varken är kända eller intellektuella.

    SvaraRadera
  6. Det handar inte om att ge publicitet åt några självgoda intellektuella. De här 50 utmanar en omoralisk lag genom civil olydnad. Och eftersom lagen är omoralisk förlorar staten hur som helst.

    Antigen hade man gått till domstol, vunnit, och fått stå med skammen. Eller så gör man som nu - smiter undan och hoppas att folk ska glömma det snabbt.

    SvaraRadera
  7. Skälet till att vi betalar vitt är att Systemet kommer att tvingas hanera sociala avgifter och prelskatt för honom - vilket också är förbjudet enligt blockadreglerna. :-)

    SvaraRadera
  8. Kan åklagare godtyckligt välja att lägga ner åtal även om det, som i det här fallet, tycks finnas tillräcklig grund för en fällande dom?
    Om inte kan man anmäla åklagaren för tjänstefel eller dylikt?
    Om det är så att åklagaren godtyckligt kan välja att göra på det här sättet så är det ju ett system som är upplagt för korruption och mygel..

    Det här är en rättegång som skulle bli väldigt besvärlig för regeringen så det skulle vara synd om de lyckas komma undan uppmärksamheten som den skulle generera genom att åtalet läggs ner.

    SvaraRadera
  9. Han ville inte avsäga sej rätten att stödja en terroristorganisation

    Aldrig har väl en fråga av typen "Hur var det nu?" varit så lämpligt placerad som framför detta absurda påstående!

    I övrigt, mycket bra Henrik Alexandersson och ni andra. Dock inte så oväntat att ni inte skulle bli åtalade; redan 2001 så beslutade ju en åklagare att Jan Guillous gåvor till Ahmed Yusuf på tiotusentals kronor (och undertecknads på en hundring) var att betrakta som "ringa brottslighet".

    Men vi ska se om det inte finns ett sätt att få lite sprätt på den här affären. Ett mail till E. Anthony Wayne på det amerikanska finansdepartementet borde kunna öppna för amerikanska påtryckningar i fallet.

    Jag tar på mig att fixa den biten.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.