2006-01-17

De nya moderaterna?

Landstinget i Kalmar tänker införa snusförbud.

Det moderata landstingsrådet Malin Petersson säger att hon inser att ett förbud inskränker den ensildes frihet och att snusning inte påverkar tredje person.

Men hon vill ändå att landstinget skall bli helt tobaksfritt.

Hon gör med andra ord - helt medvetet - en korkad sak, bara för att den är politiskt korrekt.

Länk

4 kommentarer:

  1. Hoppas att dom som bor i detta Landsting noterar vem som röstar för förslaget & stryker dom på valsedlarna.

    Detta är ett helt groteskt exempel på den fullständiga idioti & inkompetens som helt präglar landstingsvärlden.

    Den verksamhet dom är tillsatta för att sköta, sjukvården, är i allt högre grad dysfunktionell & på väg mot ett sammanbrott, så dom ägnar sig istället åt sådant som är enklare, att förbjuda saker, såsom snus.

    Den som inte varit inne & detaljstuderat landstingsbyråkrater har svårt att förstå den "idioternas parallellvärld" dom lever i.

    Jag minns speciellt ett tillfälle då jag satt i ett möte med ett gäng överbossar på landstinget & pratade datorisering, då blickar en av dom kvinnliga cheferna snett upp mot skyn och proklamerar -"Det viktigaste måste väl alltid vara Vården, Individen & Samhället".
    Det enda jag i detta läget kunde tänka på var Dr. Duval i "Den fantastiska resan", som hela tiden såg ut & lät som denna "visionära" chef.
    Vilket ledde till att jag undslapp mig ett asgarv, men ingen annan i rummet fattade vad jag skrattade åt, dom var nog vana vid denna typ av uttalande.

    Detta var på den tiden då jag fortfarande gjorde affärer med offentlig sektor, vilket jag helt slutat med nu, det känns helt enkelt inte fräscht att tjäna pengar som man vet är konfiskerade av arbetare & småbönder.

    SvaraRadera
  2. Det luktar iofs för jävla illa.

    SvaraRadera
  3. Det som är skönt med sådana här förslag är att det är en relativt oviktig fråga som ändå gör det fullständigt klart och tydligt att förslagsställaren tycker sig ha rätt att bestämma i princip hur som helst över folk.

    Förhoppningsvis inser väljarna detta och sparkar ut den klåfingrige politikern med arslet före.

    SvaraRadera
  4. Jag undrar om inte Moderaterna har skådat sin första egna "Bodström".Hur högt är det i tak i "Moderata" Partiet och hur många procent kostar sådana "människor" på riksplanet? Kan bara undra vad man vill slåss för (förbjuda) mer..om dom får lite uppmuntran.. Läskigt med trollvarning hos M ochså, var kommer alla dom trollen ifrån, kan man undra?

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.