2006-01-26

Nä men då så...

KU-förhören om efterspelet till flodvågskatastrofen har börjat. De tjänstemän som förhörs tycks inte riktigt förstå vidden och allvaret i det hela. Istället är det mer byråkratisk business as usual. Och KU-ledamöterna beter sig knappast som representanter för folkets brinnande vrede...

Regeringskansliets förvaltningschef, Gunnar Holmgren, fick frågan varför Rosenbad inte velat öva med krisberedskapsmyndigheten. Svaret blev "Ska man då kunna medverka på ett bra sätt, då krävs det nästan en person från varje departement på relativt hög nivå för att kunna medverka på ett bra sätt."

Jaha! Aha! Jomenvisst...

Det var jobbigt och krävde att de som skulle medverka verkligen var med. Ja, men då är väl allt i sin ordning då! Då gör det ju inget att man klappar igenom när det verkligen blir kris. Då vet ju alla de tusentals som miste anhöriga och vänner förra juldagen att kriser är något som regeringen, efter moget övervägande, inte har tid och lust att lära sig hantera. Så bra. Var så god och skölj. Nästa!

Giv mig kraft!

Vad är det här? Ett avsnitt av Yes Minister?

Länk

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.