2006-01-31

Profeten Muhammed

6 kommentarer:

  1. Tänk nu bara på att hemliga polisen inte förstår ironi... ;-)

    SvaraRadera
  2. Proffstyckarna i kultur och media var idag eniga om att ge JP och danska regeringen skulden för hur situationen förvärrats. Men ingen sa ett knyst om det här som pågått sedan JP först publicerade sina bilder: Ett gäng danska imamer har, för säkerhets skull, "bättrat på" med ett antal egna, mycket värre bilder när de turnerat runt utomlands för att vinna sympati.

    SvaraRadera
  3. Den roligaste bilden av Muhammedkarikatyrerna måste väl ändå vara den med Muhammed vid insläppet till himlen. Ett gäng rykande svartsotiga självmordsbombare står på kö, varpå Muhammed utbrister:
    - Sorry we´re out of virgins!

    Då humor om islam lyser med sin frånvaro blir man desto gladare när man hittar en sida som:
    http://islamcomicbook.com/index.htm
    Tecknat om Muhammed ( om du är muslim och känslig bör du undvika denna sida )

    SvaraRadera
  4. Det hela är gravt bredrövligt. Var skall det sluta nu? Backandet och ursäkterna kan ju pågå i all evighet om bara vissa fortsätter att "vara provocerade".
    Kanske är lösningen något liknande detta:
    http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=517955&previousRenderType=8
    Alla tidningar i världen som tycker om yttrandefrihet ropar "I am Spartacus!" och publicerar bilderna...

    SvaraRadera
  5. Jodå!
    http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=554&a=517955&previousRenderType=6

    Äntligen!
    Ur länk ovan:
    "Flera stora europeiska dagstidningar publicerar i dag de skämttidningar av profeten Muhammed som tidigare tryckts i danska Jyllands-Posten och vållat stor uppståndelse internationellt."

    SvaraRadera
  6. Det är glädjande att några stora tidningar i Europa publicerar bilderna som ett stöd för yttrandefriheten. Det vore ju bra om fler tidningar gjorde samma sak. Skall bli intressant att se hur svensk press beter sig. Skall vi våga gissa att självsencur och knäböjande för islamfacismen blir ledstjärnan.
    Jag trodde, som Erik Sandin, att tryck och yttrandefriheten skulle försvaras utan omsvep och "kålsuparteorier" av media och allmänhet.

    MVH Humle

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.