2006-01-02

Tio år med Persson

Tio år med Göran Persson som statsminister har kostat minst 40 miljarder spänn - bara i rena idiotprojekt där man med öppna ögon slängt pengarna i sjön.

Hela listan...

5 kommentarer:

  1. Med risk för att upprepa mig...
    Jag kan inte förstå poängen med detta gnöl om futtiga 40 miljarder. Det är 0,5% av statens utgifter sett på dessa år och således kaffepengar.
    Vem bryr sig?
    Om nu Staten/Persson i övrigt skötte sina uppgifter och bederv en bra poltik så skulle jag lätt offra dessa småpengar om det vore priset.
    Jag kan tänka mig ca 1000 andra saker som en liberal borde kritisera eller förädra snarare än dessa korkade enstaka projekt.
    Vad är det man vill egentligen? Erbjuda aningen färre idiotprojekt - eller en liberal omvandling av Sverige?

    SvaraRadera
  2. Att några media över huvud taget sammanställer idiotprojekten upplever i vart fall jag som ett fall framåt...

    Idiotprojekt är utmärkta - eftersom de ger gemene man något konkret att reta sig på.

    Björn Rosengren Airport... Visst skall sådant tröskas så ofta det går under ett valår.

    SvaraRadera
  3. Jag kan inte förstå poängen med detta gnöl om futtiga 40 miljarder. Det är 0,5% av statens utgifter sett på dessa år och således kaffepengar.
    Vem bryr sig?


    Du menar att det finns en nivå upp till vilken det är OK för en regering att kasta bort skattepengar? Hur mycket då? 1%? 2%? 5%? 10%?

    SvaraRadera
  4. Jag håller med Johan. Det stora problemet är inte de 40 miljarder som slängts på dessa uppenbara idiotprojekt. Utan det är de enormt mycket större belopp utgifter som gått till (huvudsakligen) mindre uppenbart idiotiska utgifter. Varje år betalar ju staten flera gånger mer till att betala folk för att *inte* arbeta än vad de listade idiotprojekten kostade under 10 år.

    SvaraRadera
  5. Henrik:
    Jag fattar fortfarande inte poängen och målet med detta. Är poängen att "reta upp" folk eller att skapa opinion för liberala idéer?
    Att bara bli uppretad leder ju knappast till att man blir liberal.
    Även en uppretad sosse är forfarande en sosse.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.