2006-01-30

Wärdshuset Galna Hästen

SSU:are slåss med krogvakter. Det är ungefär som när nazister och kommunister brakar samman och slår varandra blodiga - det är dumt och obehagligt, men... so what?

Nå väl. SSU:s ordförande Anna Sjödin gick på krogen som firat framtidshopp för SSU - och kom nästa förmiddag ut från polisstationen som politikens Kicki Danielsson.

Vad som hände däremellan vet vi inte. Däremot förekommer ett antal uppgifter och iaktagelser som ändå kan vara värda att notera...

När vakter har nitat någon då låser polisen per automatik in den nitade. Farbror Blå besvärar sig normalt inte ens med att skilja på vakterna, utan låter dem i lugn och ro snacka ihop sig. Detta är ett jävla ofog. Om vissa människor förordnas att upprätthålla ordningen, om så krävs med våld - då skall eventuella polisutredningar vara proffsiga och tas på allvar. Och oavsett vem det är som slår - vakt, fyllskalle eller "Svensson" - så skall personen i fråga senast en halvtimma senare sitta i förhör hos polisen. Basta!

Polisens vägran att låta omhändertagna få genomgå alkotest är också märklig. Detta är den andra LOB:ade politikern på raken som vägrats bevisa sin nykterhet eller dokumentera den eventuella graden av berusning. Skälet är naturligtvis att polisen vill ha ett övertag mot folk som i efterhand kommer och klagar över att de blivit oskyldigt inlåsta. Då vore det jobbigt för snuten om det fanns en massa fakta i målet.

Sedan, fröken Sjödin... Varför i herrans namn erkänner hon inte att hon varit på lyset? Ingen - ingen - som stiger in på sunkhaket Crazy Horse kommer ut därifrån spik nykter. Vore det inte bättre om hon erkände att hon blivit packad - och sedan hävda att detta ändå inte är någon ursäkt för vakter att behandla folk hur som helst? En sådan argumentationslinje hade bara varit mänsklig och den tror jag att folk hade känt sympati för. Men icke...

I NyhetsmorgonSVT hävdade hon att hon inte alls blev satt i fyllecell - utan att hon låstes in på grund av att hon var våldsam när hon "försökte skydda sig mot mer övervåld"? Ehh... Hon slogs alltså även med snuten? Tydligen. Enligt polisen krävdes det två konstaplar för att få in henne i fyllecellen.

Sedan den där pressekreteraren, Peter Skeppström, på SSU... Var hittade han sin titel? I ett Coneflakes-paket? Han började med att vifta med sitt riksdagsleg och att varna vakterna för att de minsan inte visste Vem de brottades med. Det var nog inte så begåvat. Senare på kvällen lovade han kvällstidningarna att "Det här skall jag ta upp med Thomas Bodström!" Wow, just som den här soppan knappast kunde bli värre... blanda in ett statsråd!

Det här har faktiskt ett visst underhållningsvärde... ;-)

5 kommentarer:

  1. På tal om underhållningsvärde: (enligt Expressen)

    "Ordningsvakten Babak Jemai, till vardags läkare vid Danderyds sjukhus, försökte få kvinnorna att lämna lokalen"

    Vadihelvete får en läkare att vilja jobba som ordningsvakt på kvällarna, har han för lite jourer eller nått?

    SvaraRadera
  2. Eller så gillar han helt enkelt att slå folk?

    SvaraRadera
  3. Det är väl gansak givet? Först bankar han skiten ur folk, sedan lappar han ihop dom. Vips så är han fullt sysselsatt...

    SvaraRadera
  4. Med sån här underhållning, vem fan behöver Toppkandidaterna?

    SvaraRadera
  5. Läkaren gör sin AT-tjänst. Samma praktik som läkarna i Scrubs. Det ger inga stora pengar och han har knäckt extra som vakt under studietiden.

    Om hon som hög politiker inte varit dyngfull undrar jag varför hon slogs alls? Både med vakter, poliser och häktesvakter.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.