2006-02-01

Byte - men till vad?

Det rapporteras att de brittiska konservativa har tagit nya initiativ för att lämna "den federalistiska" partigruppen EPP.

Problemet är bara att de inte riktigt vet vart de skall ta vägen...

En EU-skeptisk, marknadliberal grupp är än så länge bara på skisstadiet. För att bilda en ny partigrupp i EU-parlamentet krävs minst 19 ledamöter från minst fem partier.

Att hitta rimliga samarbetspartners är generellt sett svårt - och att hitta äkta marknadsliberala EU-kritiker, det förefaller vara ännu svårare.

Läs mera...

3 kommentarer:

  1. Snart (idag eller imorron) lanseras marknadsliberala, eu-kritiska partiet "Klassiskt Liberala Partiet"

    http://www.liberalapartiet.se/

    :)

    SvaraRadera
  2. Jää. Undrar hur många år det tar innan vi får möjlighet att sitta med i EU och bestämma saker bara. Eller för den delen hur länge det dröjer innan vi får sitta med i svensk riksdag/regering.

    SvaraRadera
  3. Termerna "EU-skeptisk" och "EU-kritisk" saknar all form av legitimitet. Jag kan hitta tusen och ett fel på Sverige. Men jag tycker att Sverige i stort är bra. Därför kallar jag mig inte för "Sverige-skeptisk" eller "Sverige-kritisk". Jag är en patriot, och i patriotism så ingår det att man både kan tycka om något och vilja förbättra det.

    De där två antibegreppen säger explicit att alla utom de upplysta ser inte problem. Att endast de upplysta vill förändra. Och hur har Junilistan skött sig då? Inte speciellt bra, tackar som frågar.

    Och om EU nu är så himla hemskt, varför inte flytta härifrån? Ingen hindrar någon.

    Vidare så kan den som kallar sig för "EU-skeptiker" få vara lite salongsrevolutionär. Men med tiden så kommer folk att inse att de termerna är lika artificiella som "preussisk bolsjevik" eller "radikalkonservativ".

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.