2006-02-21

Det här är riktigt illa

Mer om förintelseförnekaren David Irving, som dömdes till tre års fängelse av en domstol i Wien i går...

Man kan inte lagstifta om hur historien skall skrivas. Människor skall inte sättas i fängelse på grund av sina åsikter. Yttrandefriheten måste försvaras.

Men bortsett från detta finns här ett akut problem...

Just nu pågår den så kallade karikatyrstriden mellan Europa och fundamentalistiska islamister. Vi försvarar - med rätta - att media publicerar karikatyrer av profeten Muhammed.

Men samtidigt sätter ett EU-land en historiker i fängelse för att han sagt idiotiska saker som är kränkande för det judiska folket.

Detta går helt enkelt inte ihop. Det är dubbelmoral, rent av dubbelspel. Vi kan inte sätta ribban för yttrandefriheten på en nivå för det vi är för och på en annan för det vi är emot.

David Irving måste friges!

5 kommentarer:

  1. Tokiga åsikter må tolereras om förnuftet har frihet att bekämpa dem.

    Amen.

    SvaraRadera
  2. Om jag säger att Öresundsbron inte finns så har jag inte en avvikande åsikt, utan är bara en stolle.

    SvaraRadera
  3. .. instämmer med jonas.. det är inte konstigt att arabvärlden skiter fullständigt i när väst snackar om vikten av yttrandefrihet.

    SvaraRadera
  4. Fredrik Lindholm menar alltså att den som hävdar att Öresundsbron inte finns har samma åsikt som majoriteten. Och är lite stollig, då förstås.

    Konstigt, för jag trodde att de flesta faktiskt trodde på Öresundsbron, vare sig de är lite stolliga eller inte. Alltså ungefär som med nazisternas massmord…

    SvaraRadera
  5. Om jag säger att Öresundsbron inte finns så har jag inte en avvikande åsikt,..

    Jo.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.