2006-02-07

En del lär inget av historien...

"Det är en väldigt känslig situation just nu, och det är inte läge för en nationell samling för yttrande- och tryckfriheten."

Peter Eriksson, språkrör (mp) i SvD 6/2

5 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  2. "..och det är inte läge för en nationell samling för yttrande- och tryckfriheten"

    Ehm?! Vad har karln i huvudet? Morötter?

    När fanatiska religiösa grupperingar tar till våld för att angripa vår yttrande- och tryckfrihet så är det inte läge att stå upp och försvara den?!
    Vad vill Peter Eriksson att vi ska göra istället? Kräla i stoftet och frånsäga oss yttrandefriheten för att blidka ett gäng våldsamma virrpannor?

    Nej, nu är verkligen läge att stå upp för yttrande- och tryckfriheten.

    SvaraRadera
  3. "I believe it is peace for our time...
    Go home and get a nice quiet sleep."

    Så sade Neville Chamberlain 1938 & så låter allt fler av våra politiker nu
    Morsning & goodbye.

    SvaraRadera
  4. Han menar att vi skall stå upp för yttrande och tryckfrihet när den inte är hotad och förneka den när den är hotad.
    Förlåt men glöm inte vad olika personer och organisationer säger och står för nu när det blåser lite.
    Det kommer en morgondag, då skall de bliva påminda.
    MVH Humle

    SvaraRadera
  5. Ur svD: "Partiledarna underströk vikten av att skilja på tryckfrihet, som staten inte ska lägga sig i, och karikatyrerna - som de tog avstånd ifrån. Moderatledaren Fredrik Reinfeldt sade att de kanske kan ses som hets mot folkgrupp. Leijonborg påminde om att han i tv rivit sönder en dansk främlingsfientlig trycksak."
    Jag tycker att det är bedrövligt. Karikatyrerna har ingenting med dom lynchmobbar vi kan se i media. Tryckfriheten i fria länder har mycket med saken att göra och våra "kära" politiker vill få det till att det har publicerats främlingsfientliga bilder. Man tar sej för pannan. För övrigt är bilderna komiska. Den med självmordsbombarna på väg till himlen var ( i mitt tycke "rolig" från början ), den med Mohammed och bomben blev så nära verkligheten efter lynchmobbarna börjat hota om just det ( i islams namn ) att den har en stor poäng.
    Frågan är vad vi, enligt Reinfeldt och Leijonborg får publicera efter deras uttalande?
    Jag skulle gissa att man snart kommer bli "mailbombad" av karikatyrer och den del kommer nog vara både rasistiska och främlingsfientliga. Men "offentligt" har vi ( d.v.s politikerna ) rejält minskat tryckfriheten i Sverige. Jag instämmer med dom svenska muslimer som sa: -:jag får kräkreflexer. Fast det var visst inte i det sammanhanget av tryckfriheten dom menade…

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.