2006-02-17

Kamratposten

Man kan konstatera att behovet av en syndabock är stort - efter KU-förhören om hanteringen av tsunami-katastrofen.

Och i exakt rätt ögonblick meddelar regeringsorganet Aftonbladet att statssekreterare Lars Danielsson minsan ätit dyrt och gott på skattebetalarnas bekostnad. Utomlands. Med hemliga gäster. Och även om tidningen inte skriver ordet älskarinna, så antyds en sådans existens tydligt om man läser mellan raderna.

Naturligtvis är det i sig anmärkningsvärt om Danielsson vräker i sig gåslever och cognac på skattebetalarnas bekostnad. Men det är inte alls det publiceringen handlar om.

Danielsson drog det kortaste strået eftersom han är den som ljugit bort sig mest. Så någon av regeringens spin-doctors fick i uppdrag att ringa regeringsorganet - som sedan lydigt lade upp statssekreterarens huvud i stupstocken...

Bye-bye, Lars Danielsson. Du blir säkert ambassadör, generaldirektör, landshövding eller något sådant i nästa liv, skall du se.

Det hela är så... uppenbart. Nästan sovjetiskt. Det är en avledande manöver som är så genomskinlig att den egentligen bara ökar misstänksamheten.

Länk till Aftonbladets artikel...

3 kommentarer:

  1. Mönstret går igen från avslöjandet om Mona Sahlins kontokortsaffärer.

    SvaraRadera
  2. Fast aftonbladets artikel avslöjar ju inte ens allt...

    SvaraRadera
  3. En liten undran bara: Om han låter skattebetalarna stå för notan måste han då inte redovisa med vem han har dinerat?

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.