2006-02-24

Något är skumt. Väldigt skumt.

Sossarna har medgett att förtalskampanjen mot Fredrik Reinfeldt kom från deras partihögkvarter.

Ursäkta mig - men ringer inte precis alla larmklockor här?

Jag menar, sossarna går inte ens på muggen utan att ha en plan.

Än mindre erkänner de spontant, rakt ut i luften, att de är skurkar!

Så varför - varför? - gör de en hel pudel just nu?

Detta stämmer inte - inte alls!

Kan det vara fråga om någon toppsosse, så att de har fått panik?

Eller försöker de avleda uppmärksamheten från något annat?

Här ligger helt klart en hund begravd!

10 kommentarer:

  1. Eller så kan det helt enkelt vara det att istället för att förneka och göra en långdragen affär av det, så väljer de att lyfta på händerna och erkänna i hopp om att saken snabbt blåser över och är bortglömd om tre veckor.

    Vilket den kommer att vara.
    Blomflugor har längre minnen än svenska folket har när det gäller socialdemokratiska snedsteg.

    SvaraRadera
  2. Håller förvisso delvis med.

    Men hur svårt hade det varit?

    "Oj, titta. WLAN. Fanns det en antenn här? Men kolla. Det kan ju ha varit vem som helst i en ljusbrun SAAB utanför partihögkvarteret."

    Målet är för öppet.

    SvaraRadera
  3. Jag hade samma tanke. Det här gick för snabbt och för lätt.

    Det kan vara som HAX misstänker: Något högdjur. Gott omdöme verkar ju inte ingå i kvalifikationskraven för toppbefattningar där. Och det lilla som ev funnits brukar inte må så bra av toppbefattningar heller.

    Jag tycker iaf att det är helt OK att hundliket liger där och att alla kan känna odören.

    Om det är en cover-up så kan det ju vara ännu smaskigare.

    Kanske får vi se ..

    SvaraRadera
  4. Jag skulle gissa att de dagliga hatmötena riktade mot Reinfelt, Maud, Svenskt Näringsliv mm. gett resultat hos någon deltagare.

    Att något sådant förekommer säger väldigt mycket om vilket mentalt klimat som råder på Sveavägen 68. En korsning mellan bunkter och inkvisition.

    SvaraRadera
  5. Kan ju vara så att det hela var allmänt känt eller till och med en del av en strategi.

    Det vill man dock inte ska komma upp. Att uppträda ansvarigt och slänga fram ett bondeoffer (som vi inte ens vet vem det är eller om den verkligen har slutat) kan ju vara ett smidigt sätt att försöka vinna tillbaka prestige. eller vad man ska kalla det.

    SvaraRadera
  6. Åh - nu saknar jag att vara med på en mailinglista. Då hade jag väl redan vetat vem det är.

    Verkar otroligt korkat att de inte går ut med namnet. Det kommer ju media ta reda på snabbt ändå. Plus att de bara förlänger händelsen i media.

    Den enda förklaringen jag kan komma på är att det alls inte är en person det handlar om utan en grupp av folk, eller att det hela var väl sanktionerat av ledningen, eller dylikt.

    SvaraRadera
  7. När namnet väl kommer ut så kan det vara idé att ha lite koll på den killen framöver.

    För ifall det är så att grabben tagit på sig hela skulden för att skydda andra så kommer han ju ganska snart att få någon behaglig reträttpost inom rörelsen någonstans.

    SvaraRadera
  8. Tja, är det planerat så är det ju så dumt så att det är imponerande. En tio-åring vet ju att hotmail publicerar IP-adressen i mailhuvudet.

    Jag gissar snarare på att det var någon stackars sate som trodde att han gjorde något bra.

    Men som några redan sagt: Det skulle vara intressant att följa upp var denna person hamnar, om sisådär ett år eller så. Tror ju inte att han försvinner från Partiet.

    SvaraRadera
  9. Namnet kommer väl fram genom polisutredningen, men borde inte polisen rota bland gamla mail på högkvarteret?

    Enligt DN fanns ju ett massmail med skvaller (siom innehöll t ex Reinfeldtförtalet) att prenumerera på. Vilka inom socialdemokratin prenumereerade på mailet och på vilka vägar fick man del av att tjänsten existerade? Att någon ensam både startat en sån sak och olovligen använt information från sossarnas kartläggning av Reinfeldt (om det nu stämmer att detta måste ha skett för att detaljerna i förtalsmailen ska ha kunnat finnas där) så kan det väl knappast ha varit någon enskild persons verk eller ens varit okänt av någon på chefsnivå.

    Det kan nog ha sina poänger att inte släppa detta varma järn, utan sätta ett tryck på att händelsen verkligen utreds. Förtalet var väl även allt annat än oskyldigt, som ett gott sakskäl att pusha för en genuin utredning av hanteringen.

    SvaraRadera
  10. Min gissning är att detta var en medveten kampanj, som bossarna kände till, men att det var tänkt att skötas från internetcaféer & liknande.

    Någon klåpare ville väl spara tid innan han åkte hem till lådvinet, så han hoppade över besöket på internetcaféet & skickade direkt från jobbet i den naiva tron om att hotmail inte skulle kunna spåras.

    Så för att hindra än värre skador för partiet så får han ta på sig allt, mot löfte om att bli ombudsman eller liknande om han inte skvallrar om hur det egentligen låg till.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.