2006-02-02

Tidsmaskinen

Efter att ha dissat idiotiska islamister hela dagen tänkte jag bara påminna lite om vår egen religiösa idioti.

Det är bara sisådär 100 år sedan en svensk författare ställdes inför rätta för hädelse.

För ungefär 150 år sedan hade vi kyrkoplikt.

I USA vill kristna fundamentalister att de tio budorden skall sitta uppspikade på väggen i domstolarna. Låt mig därför påminna om det andra budordet...

"Du skall icke göra dig något beläte eller någon bild, varesig av det som är uppe i himmelen eller av det som är nere på jorden eller av det som är nere i vattnet under jorden."

I samma andetag fortsätter bibelns andra mosebok med att dundra "Ty jag, Herren, din Gud är en nitälskande Gud, som hemsöker fädernas missgärning på barn och efterkommande i tredje och fjärde led, när man hatar mig."

Men se, gomidda!

I övrigt anbefalles texten "Sluta tro! Börja tänka!"

Nu hinner jag inte skriva mer. Som av en händelse är pastor Green just nu på TV3...

3 kommentarer:

  1. ett ord, Nipplegate. Nipplegate bevisar utanför några rimliga tvivel att kristna fan inte är riktigt kloka. 3 sekunder bröstvårta på TV, bojkotter, hot och miljontals tidningsspalter om hur moralen försvinner. Hur kommer det sig att dom inte tar till våld som islamisterna gör? Låt oss säga så här, ifall islamisterna hade haft en mäktigt verktyg som att skrika "anti-semit" så fort något inte faller i deras tycke, så hade nidbilderna varit borta redan dagen efter dom publicerats, och ursäkten kommit snabbare än man kan säga Tel-aviv.

    SvaraRadera
  2. Det må vara PK men det är roligt ändå. Den svenska 1917-översättningen har fel där, det ska vara "svartsjuk", inte "nitälskande".

    SvaraRadera
  3. Vad den här världen behöver är en ny upplysningstid.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.