2006-02-05

Tänk efter före!


Det här är intressant. Islamisterna är fnoskiga fanatiker som förtrycker miljontals människor som råkar vara födda i den muslimska delen av världen. De påtvingar dem medeltida lagar med ett barbariskt straffsystem. Ungefär som om Ulf Ekman eller Åke Green hade styrt Sverige.

Dessa islamister vill inte bara påtvinga "sitt eget" folk sin lära. De blir förbannade när andra, i andra delar av världen inte följer islams påbud.

De vill inskränka vår yttrandefrihet, urholka vår demokrati och styra vårt beteende.

Detta kan naturligvis inte på något sätt accepteras.

Nu har islamisterna på allvar börjat ta till våld för att försöka kuva vår tanke, våra handlingar och vår frihet. Ett danskt konsulat och en dansk ambassad har brännts ner. I hastigheten har även en svensk ambassad brunnit ner. De religiösa ledarna försöker hetsa de mer lättledda delarna av folket i sina länder till handlgripligt våld - mot oss.

Detta har gått bortom viljornas kamp. Nu är det fan krig. Eller i vart fall vilt slagsmål.

Men vi måste förstå vem fienden är. Det är inte alla muslimer. Varken där eller här.

Den jävel som misshandlar någon bara för att den senare kommer från ett muslimskt land är inte ett skvatt bättre än de fundamentalistiska islamisterna.

Den som slår sönder en affär bara för att den drivs av en muslim beter sig precis lika idiotiskt som de nu aktuella ambassadbrännarna.

Den som utövar våld mot någon bara för att denne är muslim gör precis samma misstag som de som utövar våld mot oss för att vi är "kristna".

Hela idén om vårt öppna samhälle vilar på goda principer - demokratiska värden, diskussion istället för våld, tolerans och mångfald både vad gäller människor och idéer.

Viker vi från detta - då har vi svikit exakt det vi skulle försvara.

Då har vi gjort självmålet som lät det andra laget vinna.

4 kommentarer:

  1. Helt rätt, Erik Sandin.
    Det dom skaffat sej som vapen är islamofobi. När diskussonen inte blir som dom vill, har dom myntat ordet islamafobi. Man har en fobi, och vips var diskussonen över ( genom personangreppet fobi ). Att man helt berättigat blir förfärad över sharialagar hjälps inte, utan man har en fobi. Vad är det för människor som vuxit upp i ett rimligt civiliserat samhälle som försvarar islamiska sharialagar? Ofta kallar dom sej vänster och anser sej försvara kulturen eeee okey???.

    SvaraRadera
  2. leif: är det verkligen så mäktigt att kasta ut sig islamofobi i dag. Det verkar som de flesta bär den anklagelsen stolt. Om det hade varit så att islamofobi-anklagelser skulle vara lika mäktig och nullifierande av motståndarleden som te.x. antisemit-anklagelser, hur hade situationen sett ut då? ..

    SvaraRadera
  3. Jag är, per definition, islamofob. Jag har ingenting emot muslimer. Jag har ingenting emot dom som säger att dom har islam som tro ( the western stile ), men om dom menar det på det sätt som den utövas i islamiska länder med sharialagar ( vilket inom islam anses vara det enda rätta ), då tycker jag att det är det värsta som går att nämna. Nazister och fascister kan gå och gömma sej. Sådana som du och jag ( förutsatt att du inte är troende muslim ) är rättslösa. Vi har inte rätt att äga någonting ( i ett land med islamisk lag ). Vi har rätt att bli dödade. Skulle vi vara kvinnor ( och inte rättstrogna) kan vi inte bli våldtagna. En muslim har rätt att ljuga och lura oss ( för vi är inte rättstrogna! ). Vi bör helst ha ett märke som visar att vi inte är rättstrogna ( det är därifrån judestjärnan hämtades ).År du kvinna kan du inte vistas ute, utan manlig eskort. Sä, JA jag är islamofob.
    Det innebär att islam skrämmer mej. För att precisera: Det skrämmer skiten av mej.att dom som blir så upprörda av karikatyrerna ( så att dom vill begränsa våran yttrandefrihet ) inte bara är muslimer, utan ”rättstrogna” muslimer som tror att sharialagar gäller ( i Danmark och i Sverige). Så den som säger att det är fel att publicera bilderna, av hänsyn till Islam, vet antingen inte vad dom pratar om eller så hatar dom mänskligheten.
    Ånn en gång. -:JA, jag är islamafob!!!!

    SvaraRadera
  4. ”Nu gör du det där misstaget att du kopplar samman hela begreppet islam med en viss tolkning”
    Vad jag önskar att du hade rätt..
    Men faktum är att det är du som vill misstolka islam till någonting mera västerlänskt. Tyvärr är det inte så att islamiska länder ( med få undantag ) går i den riktningen ( med mer frihet för alla och speciellt för kvinnor), utan snarare blir islamiska länder mer och mer rättstrogna. Islam är inte bara en religon utan även politik.. Det är därför du inte hör någon eller några islamiska muslimer som kritiserar terrorister ( för att dom enligt koranen har rätt ) och du som muslim skulle betraktas som ”icke troende”. Du får använda tanken om kristendomen för flera hundra år sedan. Kyrkoplikt, prästförhör, religösa statslagar ( med fängelse, amputation och död ) som styr allas liv. Vi har haft det och jag kan min historia ( hmm nåja ). Det är därför muslimer som är islamister blir så upprörda ( så att dom får kräkningar ) när dom får höra talas om karikatyrer ( som jag är övertygad om att dom inte har sett). För att dom är och tänker som extrema kristna rörelser. Majoriteten av muslimerna i Sverige är inte mer islamister än vad jag är kristen ( jag är gammal nog för att komma ihåg hur det var, när man missade morgonsamlingen i skolan ) Så jag ser islam som ett hot, precis som jag ser all religon som kräver något av mej ( som icke troende ) som ett hot. Jag är inte bara islamofob utan ”alla extremreligioner fob”. Den som uppfann ordet islamofob måste ha haft en naivitet så stor..eller så var det tänkt som det nu är, att användas som motargument när man kritiserar, inte muslimer, men väl den religion dom lever under.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.