2006-02-12

Walk Over

Jag vill inte alls vara konspirationsteoretisk, men ha lite tålamod nu...

Resultatet av att två flygplan körde in i WTC-skraporna blev, bland annat, att vissa av de demokratiska fri- och rättigheterna har urholkats och att övervakningsstaten snabbt växer.

Anti-terror-lagar som kränker vår frihet är egentligen terror-lagar. De är en seger för våldet - eftersom de fått demokratiska länder att själva genomföra det som terroristerna vill uppnå. I detta fall alltså en urholkning av viktiga medborgerliga friheter och rättsliga principer - vilket påverkar hela vårt demokratiska system negativt.

1-0 till motståndarlaget.

Uppmundrade av detta funderar de på hur de kan gå vidare. Hur kan de till exempel inskränka vår yttrandefrihet?

Då kommer någon att tänka på de där danska bilderna i Jyllands-Posten i höstas. Kan de kanske användas för att skrämma upp de västliga demokratierna till att börja inskränka det fria ordet?

Japp, det fungerade.

2-0 till motståndsarlaget.

Så här kommer det att fortsätta. Steg för steg kommer vi i de västliga demokratierna att backa från allt som är viktigt - om ingen sätter ner foten och står för sina principer.

Terroristerna och de religiösa fundamentalisterna kan komma att vinna. Inte för att de är så jättesmarta - utan för att vi andra är så fega.

3 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  2. Att det demokratiska systemet påverkas negativt vid t ex krig är ju i det närmaste en truism. Det handlar om prioritet, att s a s ha en gedigen nivå på kontrollsamhället och att men inte har tid att prioritera finesser i frihetsfrågor. Så det kanske är lite för enkelt att säga att vi bara förlorar frihet i och med en clash med islam (då man väl ändå måste tro att problemet inte är evigt, utan att en normal situation återinträder).

    Den inskränkningen av frihet som skett på direkt uppmaning från islamiska organisationer är ju inte av samma karaktär som de vi själva infört för att skydda oss mot terror. Att inte få publicera teckningar innebär att vi viker ner oss för våldshot, ofrivilligt och utan nytta.

    Men denna situation borde definieras som en krissituation på samma sätt som WTC-attantatet. Borde då inte det leda till att vi agerar på situationen på ett sätt så att vi minimerar riskerna för problem i form av ytterligare hot från islamismen? Hur gör man i så fall det? Kommer en politik lite mer liknande den danska att föras upp på dagordningen även om det inte är den politik som svenska partier hittills bekännt sig till eller anser är så liberal som vi önskar? Kanske som en åtgärd för att minska riskerna för att radikala muslimer eller muslimer som radikaliserar islam i Sverige får ett oönskat och destruktivt inflytande i våra samhällen?

    Betänker man Ronna-händelsen, den utveckling i förorterna som Nalin Pekgul beskrivit eller dessa artiklar i sydsvenskan, så kanske detta med aggressionerna kring JP-teckningarna kan bli en utlösande faktor för en ny politik (som kanske inte blir "utopiskt nyliberal", men i alla fall kväser att människor skadar andra).

    Om man lyssnar på Sveriges Radio, och i viss mån SVT och TV4 nu, så får man ändå intrycket att stoppande av kritik mot islam kommer att brett lanseras som något positivt och önskvärt. (Jag tror att det är olyckligt om locket läggs på för en problematisering av utvecklingen i och med risken för att SD bryter riksdagsspärren.)

    SvaraRadera
  3. Jag skulle nog säga att rubriken säger allt, .. terroristerna vann på Walk Over då våra ärade ledare började kompromissa med våra värderingar.

    "They hate our freedom" säger marionetten i väst. Den "friheten" dom påstods hata då finns knappt kvar längre.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.