2006-03-28

Fotoförbud

Expressen Fjärde Sidan har jag i dag ett kort debattinlägg om fotoförbudet i våra domstolar - som jag för övrigt bryter mot i min TV8-film i kväll.

Läs mer...

2 kommentarer:

  1. Det är inte helt oproblematiskt att tillåta fotografering i domstolar.
    Dels kan vittnen finna de otrevligt. Och en åtalad som sedan visade sig vara oskyldig kommer få väldigt svårt att komma tillbaka till samhället efter att mediadrevet gjort sitt race. Det är väldigt tacksamt att lägga ut en stor bild på löpsedeln med texten "Mördaren" ovanför.
    Men det är inte fullt lika intressant att göra detsamma när den misstänkte befanns oskyldig.. "Oskyldig" säljer inte lika bra som "Mördaren"..
    Om man skall tillåta fotografering så bör det endast i så fall vara av rättsväsendets representanter, alltså åklagare, advokater, jury och så vidare. Varken målsägande eller vittnen bör dock heller framöver få fotograferas, just av de skäl jag nämnt ovan.

    SvaraRadera
  2. Varken målsägande eller anklagad skulle det så.
    Om målsägande eller anklagad inte är en enskild person utan istället ett företag, myndighet eller liknande så blir bilden naturligtvis annorlunda.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.