2006-03-07

Framtidsbransch?

Sverige skall bli bättre på att locka till sig internationella organisationer, föreslår en utredning.

Jo, politiskt korrekta förståsigpåare skulle säkert trivas här. Sverige är ett land där de får vässa sina pekpinnar i fred.

En intressant detalj är att notera vad utredningen ser för hinder på området i dag.

Dels kostar det svenska socialförsäkringssystemet betydligt mer än det smakar. Dels har det svenska personnummer-raseriet innbeurit att till och med de enklaste transaktioner har varit direkt omöjliga att utföra.

Men nu blir det alltså fart på politikerna - när flådiga internationella organsationer skall lockas.

Att vanligt folk och företagare måste brottas med dyra, byråkratiska och ineffektiva försäkringssystem varje dag - det tycks mindre viktigt.

Och att utländska företag som vill verka i Sverige haft problem med personnummereländet, det reflekterar man inte heller över...

Det är skillnad på folk och folk i vårt land. Är du produktiv, då motarbetas du. Lever du däremot på skattepengar och arbetar med politiskt korrekt lullull - då hälsas du med öppna armar.

Läs mer...

1 kommentar:

  1. Patetiskt i kubik. Att under två generationer inte kunna lösa problemet med tillfälliga personnummer säger allt om den svenska inställningen till människor som flyttar över gränser.

    Dessutom finns ett annat, mer svenskt, problem inför den händelse att någon organisation med 500 anställda skulle etablera sig i Sverige: den 27-åriga bostadskön till hyresrätter i innerstaden. För ni tror väl inte att handläggare X vill _köpa_ en bostad för några års vistelse i Sverige?

    Det finns liksom en anledning att alla flockar sig till Bryssel, staden där man kan fixa bostad på en eftermiddag ...

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.