2006-03-20

Galningar!

I Algeriet är det nu straffbart att konvertera från islam till någon annan religion - och att påverka någon annan att göra det.

Läs mer...

8 kommentarer:

  1. Skall bli intressant att se hur vänsterjournalisterna skall vrida till detta så att det är USA's & Israel's fel.

    För dom kan nog spinna detta, om inte så förtigs det bara.

    SvaraRadera
  2. Men hallå!
    Dödsstraff för konvertering från islam har funnits sedan urminnes tider. Dessa hot förkommer även mot muslimer i Sverige som konverterar till kristendomen. Att sedan 40% av muslimerna i Storbritannien vill införa sharialagstiftning känns väl tryggt? Tur att det bara gäller muslimerna i Storbritannien!?
    / Dumle

    SvaraRadera
  3. Det är även det i det demokratiska Afghanistan, där det till och med är belagt med dödsstraff. Vissa saker tycks inte ha ändrat sig sedan talibaneran.

    SvaraRadera
  4. Nej, de är inte galningar. De vet precis vad de gör...

    SvaraRadera
  5. I Saudiarabien är det olagligt att inneha en bibel, även för en utländsk icke-muslim.

    En gammal klasskompis blev i Saudi påkommen med att dricka sprit tillsammans med några västerländska flygvärdinnor, han fick välja mellan utvisning & spöstraff, han valde utvisning den lille fegisen.

    SvaraRadera
  6. gumse: Medlöperiet är konstant på WWII-nivå (om inte värre).

    Apropå (det legitima) tyckandet att väst är för moderat: Målet kan ju knappast vara att få väst mindre moderat, men att inte acceptera övergrepp mot grundläggande mänskliga rättigheter innebär en neokonservativ position med världspolis och det "kittet". Jag tycker att det bör vara legitimt att förvägra de extrema och islamisterna att bosätta sig i väst och samtidigt aktivt kämpa mot övergrepp.

    Just nu verkar islamisterna mer taktiska än åtminstone Europa. Europa som förvägrar USA att ge länder frihet och tummar på de egna rättigheterna så fort några islamister dansar "bränna-ambassad-dansen"! Eller?

    SvaraRadera
  7. ( ...aktivt kämpa mot övergrepp INTERNATIONELLT, menade jag.)

    SvaraRadera
  8. apa: Som jag minns det så var flygvärdinnorna bara på en stop-over så dom fick åka vidare, men min gamle klasskompis bodde & jobbade därnere & fick bege sig hem hals över huvud.

    Ledsen att jag inte kunde leverera en bra historia om smiskade flygvärdinnor :-)

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.