2006-03-16

Lite märkligt...

Som jag skrev i går har ytterligare två tjänstemän på (s) partihögkvarter valt att "ta ledigt" efter den så kallade mailskandalen.

Med tanke på vilka enorma proportioner denna affär fick i rond 1 undrar jag... Är det inte väldigt märkligt att detta gått i princip spårlöst förbi i övriga media i dag? Och är det inte besynnerligt att oppositionen inte försökt kamma hem minsta lilla poäng på att härvan har vuxit?

Det är som om gårdagens DN-artikel aldrig hade publicerats...

6 kommentarer:

  1. Det är ju ganska uppenbart varför uppståndelsen uteblir -- de två tjänstemännen har ju inte gjort något fel.

    Mailmannen avslöjades ju efter anklagelser från moderaterna och en jakt på den skyldige. Denna gång är det ingen som riktar några anklagelser mot de som tagit tjänstledigt. Det finns i själva verket inget substantiellt som talar mot männens egen berättelse, dvs att de lämnat därför att pressen från pressen blivit för stor.

    Littorin säger ju själv att han inte hyser några misstankar mot männen. På frågan om de två tjänstlediga har haft något att göra med mailskandalen säger Littorin: "Jag tycker det här är jättekonstigt. PW har ju varit här på alla våra övningar jättelänge. Det har aldrig varit några konstigheter med det. Tvärtom är det en himla trevlig kille."

    SvaraRadera
  2. "Pressen från pressen" är fanimig den konstigaste förklaring jag hört på länge. I och för sig ligger den i linje med Ulvskogs normala utfall mot medierna, men den är ändå bisarr.

    I normalfallet uppskattar politiker uppmärksamhet från medierna. Och blir trycket för hårt (De är helt förkrossade. Nu tar de tjänstledigt för att komma ifrån det här mediedrevet), då tar man inte Time Out - man tillsätter pressekreterare och pressassistenter.

    För den politiker som är oskyldig kan det knappaste betraktas som ett hot (hotade till och med att skicka ner en reporter) att skicka en reporter till den ort personen befinner sig. Tvärtom är det en möjlighet att föra ut budskapet.

    Antingen har sossarna anställt riktiga glaskäkar i kansliet, som inte tål kvällisarnas granskning, eller så ligger det en hund begraven i tjänstledigheterna.

    SvaraRadera
  3. Min första spontana tanke var förstås att Mats Lindström inte kan fortsätta med sitt värv på Sveavägen 68, och behöver 'försvinna' därifrån.

    Det är väl ingen som berättat vem som betalar hans räkningar nu (tror att det skulle vara en bra ledtråd)

    Och nu är det två personer till ur hans närhet som också tar tjänstledigt. Mats behöver väl assistenter även där han är nu.

    Någon borde kolla även vem som står för fiolerna för dessa två under 'tjänstledigheten'.

    Och tror ni inte att sossarna har någon 'slush-fond' ur vilken sådana extraordinära konstnader kan tas?

    Alltså, de hade en hel egen 'säkerhetstjänst' förr i tiden. Att betala ett par 'dirtdiggers' med svarta pengar är väl peanuts i jämförelse!

    SvaraRadera
  4. Media är tyst eftersom media är mestadels vänster. Samhällsjournalistiken på riksplanet sätter jag min nya kostym på är till mer än 70% rödgrön-vänsterblocket. (År 2000 var väl 65 procent "vänsterjournalister", men en högre andel höger inom sport, fakta, nöje mm...)

    Hade det varit moderater som förtalat, då hade det ofta varit förstanyhet och allt kring saken blåsts upp ordentligt. (I kväll togs f ö på Rapport inte beslutet om att Anitra behåller pensionen upp som nyhet i det inledande "löpet" (på fyra nyheter), samt sändes sent i programmet.)

    SvaraRadera
  5. Joel, du är en av de mest begåvade sossar jag känner. Att köra dementi-maskinen är under din värdighet. ;-)

    Du vet att jag vet att du mycket väl vet att det är något jävulskap på gång.

    (S) skulle aldrig montera ner 3/4 av sin opinions och omvärldsavdelning (som är verksamhetscentral) över en hel valrörelse utan mycket goda skäl.

    Antingen har killarna också fulmailat.

    Eller också skall de följa med Mats Lindström till den hemliga grottan i KF:s källare (eller var ni nu tänker gömma undan honom) där det kommer att vara business as usual.

    Socialdemokratiska kampanjstrateger brukar käka järnvägsräls och skita taggtråd. De går inte hem och är ledsna under en brinnande valrörelse för att tidningarna är jobbiga.

    SvaraRadera
  6. Jag antar att de kommer att arbetea undercover istället.

    men håller med om att Svenska journalister till stor del är spån. I intevjuer med Persson så brukar ha ofta lämna logiska luckor men ingen vågar ställa den där dräpande följdfrågan.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.