2006-03-13

Radikalisering?

"Fler och fler uppfattar Socialdemokraterna mer som ett maktparti och mindre som en organisation som kämpar för ett annat samhälle. Vi ses mer som pampar än som kämpar. (...) Vi ser oftare socialdemokrater med näbbar och klor försvara de system som redan finns uppbyggda istället för att visionera om hur vi uppnår ett klasslöst samhälle."

"Nu öppnas banan för moderater som låtsas vara sossar och det är ingen match att vara ett välfärdsparti som flörtar med medelklassen. Det kan moderaterna få vara för det är inte vår uppgift i Socialdemokraterna. Vi ska inte svara med att ytterligare närma oss mitten och vi ska inte heller svara med att tävla om vem som hanterar ekonomin bäst. Vi måste svara genom att åter igen måla upp vår vision och utopi om ett annat samhälle."

Ur inbjudan till SSU-konferenen "Efter välfärdsstaten. Visioner om frigörelse, rättvisa, jämlikhet." som hålls i Stockholm nästa helg.

"Ett klasslöst samhälle." Jo, man tackar! Själva tankemodellen är omöjlig utan ett stort mått av kontroll och tvång. Och ännu har ingen presenterat någon annan lösning än våld gentemot de medborgare som inte vill ställa upp på denna idé.

Är det äntligen tid för lite hårdhänt idédebatt i vårt land? Låt oss hoppas det!

SSU:s konferensinbjudan

5 kommentarer:

  1. Jag vill minnas att det är fritt fram för alla som vill att bosätta sig på Svalbard, men det finns inga bidrag.
    Så någon direkt rusning dit har det inte varit.

    SvaraRadera
  2. Dessutom kan man på Svalbard hyra ett gevär i lanthandeln för 90:- om dagen.

    SvaraRadera
  3. Varför är det bara kalla och jävliga ställen över att gå omkring och vara fri på..?

    Jag kräver en söderhavsö!

    SvaraRadera
  4. ...samma sak i USA: Kalifornien, utan tvekan vackraste delstaten är absolut sossigast (möjligast i konkurrens med Vermont, som är svinkallt).

    Undrar om det vore möjligt att köpa loss en lagom stor söderhavsö (eller karibisk ö) av någon minination? Sånt gick ju utmärkt för en sisådär 150 år sedan bara..

    SvaraRadera
  5. Idéen är nog inte så dum ivarje fall. Om vi nu pratar om socalister och skapandet av det klasslösa samhället.
    Aldrig tidigare har ju förutsättningarna varit så god för detta rent materiallt. En ö i havet känns lite överdrivet, det räcker en bit land i norrland. Så kan alla därför hugade socialister få åka dit och skapa sitt drömsamhälle. Många av dem har ju klart gott om pengar, så de kan säkert starta med en fin grundplåt. Och om det klasslösa samhället både ekonomiskt och moraliskt nu ÄR så överlägset akulle de ju snabbt gå om oss andra och på så sätt locka till sig allt fler människor.
    Ingenting annat skulle heller hindra dem utom möjligen skattesystemet. Men jag skulle lätt gå med på skattefrihet för denna typ av experiment (om de bara lovade att inte ta till tvång/förtryck och att folk kan få flytta ut om de vill).
    Kom igen nu socialister! Var lite offensiva och konstruktiva för en gång skull! Sätt igång och skapa ert samhälle!

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.