2006-05-09

Djurrättsaktivism = hot och tvång


Brittiska djurrättsaktvister har skrivit brev till de små aktieägarna i läkemedelsföetaget GlaxoSmithKline. I brevet uppmanas de att sälja sina aktier i företaget inom två veckor. Skälet är att företaget använder sig av djurförsök i sin forskning.

De aktieägare som inte lyder de hotfulla aktivisterna kommer att hängas ut offentligt, bland annat på en web-sida.

Genom mobbningstaktik och lynchjustis försöker djurrättsaktivisterna alltså tvinga privatpersoner att sälja av sina aktier i ett företag som inte bryter mot några lagar eller regler. Tvärt om tillverkar GlaxoSmithKline läkemedel som kan göra allas våra liv bättre.

Vad djurrättsaktivisterna kanske inte tänker på är att varje aktie som säljs har en köpare. Lyckas man skrämma ett antal små aktieägare att sälja, kan man kanske anta att dessa aktier kommer att köpas av andra aktörer som är tillräckligt stora för att inte bry sig om hot av detta slag. Så vad - exkat vad - menar djurrättsaktivisterna att de egentligen uppnår med sin aktion?

Dessutom säger det mycket om djurrättsrörelsen att de inte drar sig för att använda hot och tvång mot människor för att uppnå sina mål...

Källa: The Daily Telegraph

Illustration: Cox & Forkum

3 kommentarer:

  1. Hoppas att nån av de mobbade är stark nog att stå på sig och hävda att människor är viktigare än djur.

    SvaraRadera
  2. Stort ansvar har den brittiska regeringen som i detta och många andra fall misslyckats med sitt uppdrag: upprätthålla lagen. Blair &co har i fallet med rävjaktsförbudet (som polisen nu inte bryr sig om folk bryter mot) direkt åsidosatt Common law.

    Smaklösast av allt var dock när hela byn Newchurch i Herefordshire trakasserades av Animal Liberation Front och veganerna bland annat grävde upp liket efter en marsvinsfarmares svärmor från kyrkogården. (Kvarlevorna återfanns nyligen.)

    Vegorexia Nervosa torde vara den enda ätstörning som orsakar kriminalitet: Codex Zombius

    SvaraRadera
  3. Fast det är lite grann som att säga att ickerasister är dumma för att AFA är otrevliga.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.