2006-05-29

Nu får dom passa sig..!

Nu får dom nog ta och skärpa till sig där nere i Kongo – för nu tar Konungariket Sverige i med hårdhandskarna...

Ett av regeringens pressmeddelanden i dag meddelar stolt att "Sverige sänder jämställdhetsrådgivare till EU:s operativa högkvarter för fredsinsatsen i Kongo."

Bäva!

3 kommentarer:

  1. Med tanke på antalet rapporter om systematisk våldtäkt utförd av FN- och EU-soldater, så finns det kanske en poäng i att uppmärksamma frågan om hur kvinnor behandlas i krigszoner?

    SvaraRadera
  2. Frågan är vad som är mest effektivt - tydliga order med vidhängande tydligt ansvar eller någon svensk velourtyp som skall tassa omkring och leda terapiövningar...

    SvaraRadera
  3. Tydliga order med vidhängande tydligt ansvar är förmodligen mycket effektivt, förutsatt att det förankras tillräckligt i organisationen för att upprätthållas. Verkar det som att den förankringen har fungerat bra hittills? Eller har det fram till nyligen varit okej med systematisk våldtäkt?

    Visst, jag förstår poängen i att skratta åt socialdemokratisk jämställdhetsvurmeri. Men i det här fallet rör det ett enormt problem som de uppenbarligen inte klarat av att lösa tidigare, men där en person med pondus kan göra stor skillnad genom att påverka ledarskapet.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.