2006-05-21

Veckan som gick - blandade känslor

I veckan fällde den svenska bloggosfären sin första politiker. Eller..?

En annan tolkning är att (s) använde ett par rätt harmlösa äldre bloggposter som förevändning för att låta en politiker som ändå måste bort få ta time-out.

På köpet stressade (s) upp folkpartiet. Och stressade folkpartister löper lätt amok. På det hela taget får man dock säga att (fp) hållt sig rätt coola, allt buller till trots. Den här gången.

Så - jag tror inte att vi bloggare verkligen fällt vårt första storvilt ännu. Men det är bara en tidsfråga. Framför allt tror jag att synergieffekterna när många nyfikna, energiska och grävande bloggare driver ett spår - och driver på varandra - är bra.

Detta irriterar naturligtvis de etablerade media och skrämmer politikerna.

Därför har det höjts röster för att man skulle införa något slags etisk kod eller uppförandereglemete för bloggare. Ett annat sätt att uttrycka samma sak är att andra människor vill bestämma vad vi skall skriva. Skulle inte tro det. Vi lever trots allt inte på Kuba...

Vad som däremot skulle behövas är lite utbildning i grävandets och källkritikens konst. Inte för att göra oss mer välkammade - utan för att göra oss farligare.

Pårom!

1 kommentar:

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.