2006-06-13

Hur förklarar svenska media detta?

Den palestinska Hamas-regimen tar till våld för att hindra en folkomröstning om ett fredsfördrag med Israel.

Nå, Bo-Inge!?!

Läs mer...

6 kommentarer:

  1. Det jobbas nog hårt på redaktionerna för att komma på hur man kan spinna detta till att det är USA & Israel som är skurkarna.

    Det troligaste är att man kommer att hävda att allt detta beror på det indragna biståndet efter Hamas valseger.

    SvaraRadera
  2. Helle Klein, politisk chefredaktör på Aftonbladet och den mest hängivne Hamasanhängaren i svenska media, förklarade givetvis det med det indragna biståndet.

    http://blogg.aftonbladet.se/3/perma/30906

    "I kväll rapporteras det om nya sammandrabbningar mellan Fatha-grupper och Hamas-grupper. Inbördeskriget rycker närmare.
    EU:s och USA:s skuld i detta är oerhörd. Terroriststämplarlogiken och bojkottstrategin leder till allt annat än fred."

    Att Hamas och Fatah stred med varandra innan biståndet blev indraget besvärar inte henne alls. Hon skulle väl bara säga att det är Israels fel . Som jag skrev på min blog idag så anser ju Helle Klein och andra inom vänstern att palestinier aldrig någonsin att palestinier kan kritiseras eller klandras för något de gör, oavsett vad de gör.

    SvaraRadera
  3. I kvällens tv-nyheter visades en folkabuss som Israel bombat eftersom den innehöll raketer tänkta att användas mot Israel. Och se på fan! På tv-bilderna ser man en stor jävla raket inne i den bombade bussen.

    Hamas har ingen Mr Wolf!

    SvaraRadera
  4. Kul att Helle Klein högg på exakt det sätt jag förutspått. Hennes Judiska självhat slår som vanligt nya rekord (även om man iofs. bara räknas som jude på mödernet).

    För att citera min gode vän Salomon Schulman, så är hon nog den typen av jude som "inte sett röken av Auschwitz".

    Hennes judiska självhat är nog på samma nivå som den tyngsta av Freuds patienter, på den gamla "goda" tiden.

    Luta dig tillbaka på din kalvskinnsfåtölj, sätt på lite medvetandeutvidgande CD med valsång & dröm ihop några konspirationsteorier om anglo-sionistiska onskefullheter & önska dig tillbaka till studentrevoltens magiska tid.

    SvaraRadera
  5. Jag ser inget ett ord i den länkade artikeln om att Hamas skulle ha tagit till våld, bara att deras opposition har gjort det. Är det ett medvetet exempel på vinklad rapportering eller något slags missförstånd/fellänkning?

    Att sanktionerna gör det svårare för Hamas att få ordning på området tycker jag inte låter särskilt konstigt. Jag tyckte hsh ert hatobjekts intervju med Hamas häromdagen var läsvärd: http://aftonbladet.se/vss/ledare/story/0,2789,839485,00.html

    SvaraRadera
  6. Andreas, jag kan faktist inte se något rättfärdigande i att starta våldsamheter på basis av indraget bistånd. En rationell reaktion hade väl snarare varit den motsatta, dvs att skärpa sig och fokusera sig på rationella aktiviteter som att typ själva försöka försörja sig.

    Och den där intervjun som du är så imponerad av är ju bara skrattretande.
    Den där Hamasföreträdaren ljuger ju Helle Klein rakt upp i ansiktet inte bara en utan flera gånger och hon -endera på grund av att hon är korkad eller att hon också är ohederlig- låter honom komma undan med det. Som när han förnekar att han vill förgöra Israel och häpnadsväckande nog säger att det har de aldrig sagt, trots att det varit en grundprincip i deras program sedan de startades och trots att de fortfarande vägrat avsäga sig det. Den där s.k. vapenvilan handlar ju enligt de själva när de talar till araber bara om ett tillfälligt taktist drag eftersom de inser att de helt enkelt inte just nu kan förgöra Israel.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.