2006-07-06

Är det skillnad på tokskallar och tokskallar?

En oenig Högsta Domstol har fällt fyra unga män för hets mot homosexuella.

Det innebär att pingspastorn Åke Green tillåts hetsa mot homosexuella – eftersom han tror på brinnande buskar, kringsvävande andeväsen och Noaks Ark.

Medan dessa fyra unga män förbjuds hetsa – eftersom de tror på nationen, klultur på grottmänniskonivå, den egna rasens överlägsenhet och stridsvagnsdugliga motorvägar.

Tokskallar som tokskallar, om ni frågar mig.

Det viktiga är yttrandefriheten. I Sverige skall vi inte straffa folk för att de har vissa åsikter. Inte ens om de har knasiga, obekväma eller obehagliga åsikter.

Istället skall tokskallarna bemötas med goda argument i en öppen debatt. Det är enda sättet att vinna över dem i långa loppet.

Men det är som om vårt samhälle inte vill, vågar, orkar eller ids ta den debatten. Istället förbjuder man vissa åsikter och yttranden. Det är illa. Riktigt illa.

Läs mer...

2 kommentarer:

  1. Hmm..."kringsvävande andeväsen" ger 19 träffar på Google. Alla kan spåras till antingen HAX själv eller andra nyliberala tyckare.

    Lite intressant på sitt eget vis
    ;-)

    SvaraRadera
  2. Då kanske man kan säga att det råder "Ojämlikhet" mellan olika svenska galenpannor

    Dax för kvotering känns det som, för att komma tillrätta med detta "Strukturella förtryck" & den snedvridna "Dårmaktsordningen"

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.