2006-08-31

På TV

Den som vill ha lite omväxling i tv:s valbevakning kan titta på TV3 kl 22 i kväll, när Aschberg möter småpartierna. Bland annat medverkar det libertarianska Klassiskt Liberala Partiet.

TV8 försöker fylla luckan när SVT drar ner på sina samhällsprogram. Samtidigt kan man ana en liten glidning åt vänster. Fox News åker ut till förmån för Deutche Welle och programchefen Thomas Hall säger till Resume "Ser du på dokumentärlistan så finns det ett gäng filmer som är allt annat än liberalt orienterade, det hjälper oss att uppnå balans, och det är det vi vill." [Länk]

Hos BBC har man kommit fram till att det är för många lintottar i tv. Bolagets nya "mångfaldschef" kräver mer "kulturell korrekthet" bland de anställda. Och jag som trodde att kvalitet och kompetens - inte kvotering - var ledord hos BBC... [Länk]

5 kommentarer:

  1. Berätta gärna hur det gick för KLP. Jag är i Bryssel och kan inte se programmet.

    SvaraRadera
  2. Igår kväll inträffade en milstople i medias moderna historia - alla fyra huvudnyheterna på Text-TV var positiva!
    Om jag minns rätt var de:
    - Helge Forssmo erkänner
    - Munchtavlorna återfunna
    - Genterapi botar cancer
    - Gängmedlemmar gripna i Göteborg

    Man borde sparat denna bild för att visa för barnbarnen.

    SvaraRadera
  3. HAX, det var mest Polsk riksdag tyvärr, så vi fick inte så mycket sagt.

    Hela programmet var mest en cirkus ärligt talat, på tok för många stollar och för lite kontroll. Hade varit bättre med kanske fem partier i en seriös debatt, men det var i alla fall otroligt roligt att titta på, man skrattade högt nästan konstant.

    Avsnittet kommer gå i repris 00:10 natten söndag/måndag tror jag, så då kan du se det om du är i Sverige. Annars så kommer det garanterat upp på internet inom kort.

    SvaraRadera
  4. Hojta till när det finns på nätet. Det borde upp på Youtube.com.

    SvaraRadera
  5. Aschberg hade ju tagit med värsta knäppgökar som saknade seriös politisk agenda. Då avser jag faktiskt inte halvnazistiska Nationaldemokraterna eller kommunistiska Rättvisepartiet socialisterna. Hur mycket man än kan ogilla dessa gruppers program så är det ändå ett seriöst politiskt program.

    Däremot exemplvis "Palmepartiet" som företräddes av någon långskäggad 70-åring som jag inte fattade vad han ville och som mest gav intrycket av att vara förrymd mentalpatient. Eller "kvinnokraft" vars åsikter jag inte heller riktigt fattade annat än att de verkade vara något så udda som kristet fundamentalistiska feminister. För att då inte tala om Linda Rosing och hennes "Unika partiet".

    Det hela framstod ju alltså mest som en freakshow.

    De borde istället ha begränsat sig till de seriösa grupperna som KLP, ND och RS. Det hade kunnat bli en intressant debatt till skillnad från den freakshow vi såg igår.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.