2006-08-28

Partiet tackar dig för dina insatser!

Fri television? Pyttsan!

Här är en helt färsk film som jämför hur SVT Aktuellt hanterade regeringens respektive den borgerliga alliansens valmanifest.

Skillnaderna är väldigt uppenbara vad gäller frågor, tonfall, hyfs, kropsspråk, inbakade värdeord och attityd.

Sådana här jämförelser, där man lägger materialet sida vid sida borde egentligen göras oftare. De blir väldigt avslöjande.

Eftersom det tagit en god stund att pilla ihop denna video, skulle det uppskattas om du tipsar dina vänner och eventuella mediekontakter om den.

Länka gärna! Filmen finns på Bubblare.se.

15 kommentarer:

 1. Bra jobbat Henrik!

  Vad heter Aktuellts programledare och vilket partidistrikt kommer hon ifrån?

  SvaraRadera
 2. Ääähhh, jag såg både Hägglund och Perssons utfrågning, Hägglund kom betydligt bättre ur sin utfrågning. Det här är inte objektivt helt enkelt. Vem skulle ha hand om dessa utfrågningar om inte den statliga televisionen? Tittar vi på dagens tidningar så vet vilket miffo som helst hur objektiva dessa är, tycker du allvarligt att det skulle vara bättre att enskilda intressen hadehand om detta och spelade objektiv?? Ni kan inte mena allvar helt enkelt. Om nu inte den statliga televisionen är objektiv så är det i alla fall det mest objektiva vi har eller kommer att få. Skall Tombro sköta dessa utfrågningar? Du skulle väl må då. Och till sist, jag är inte sosse och blev senast igår kallad för sossehatare, så var det med min partiskhet.

  SvaraRadera
 3. Nu kanske man kan skylla på SVT för att alliansen förlorar, efter sin inkompetenta valkampanj.

  Ifall alliansen förlorar beror det till största delen på flip-flop raj-raj.

  SvaraRadera
 4. Så länge SVR/SR lever på i princip tvångsuttaxerade pengar från oss alla (well) – så länge skall de hålla sig påp mattan och inte ta politisk ställning.

  SvaraRadera
 5. Jag fattade faktiskt inte riktigt... var är den jättelika skillnaden? Det kanske är uppenbart för en person som jobbar med media, HAX, men för mig som inte gör det så blev det här lite svårt.

  SvaraRadera
 6. Skillnaden är att när hon frågar ut Alliansen så går hon på hårt, och avbryetr som, och framstår som om hon intelyssnar på deras svar. Och i Göran Perssons fall uppför hon sig som en person som läser upp överenskommna frågor enbart för att det skall bli lite roligare än om Göran Persson håller ett tal.

  SVT: "Men visst har väl ni dom bästa förslagen?"
  GP: "Ja. Visst har vi det."

  Pinsamt.

  SvaraRadera
 7. Reportern behandlar partiledarna olika på ett uppenbart sätt. GP tilltalas underdånigt och fjäsket är tydligt.
  Frågan är vem som bestämt att de skall behandlas olika. Reportern själv?, redaktionen? SVT ledningen?
  Eller ännu värre, ingen har förstått problemet.
  Humle

  SvaraRadera
 8. Bästa vore om utfrågningen sköttes av en politiskt oberoende motståndare t.ex någon från Timbro eller likande frågar ut persson och någon från Agora frågar ut Fredrik. Då lär utfrågningarna bli mycket hårdare.

  SvaraRadera
 9. Helt sanslöst. Och helt obegripligt att vissa inte märker de uppenbara skillnaderna när det gäller frågornas utformning, ordval och Hedenmos aggressivitet gentemot Alliansen jämfört med behandlingen av Persson.
  Sorry, Robsten, den statliga televisionen borde vara objektiv men så är långtifrån fallet.

  SvaraRadera
 10. Du menar att du klippt ihop det värsta du kan hitta och det blev inte värre än såhär? Herregud, bara efter kvällens nyhetssändningar på SVT skulle jag kunna klippa ihop en film som gjorde det ställt över alla tvivel att både aktuellt och rapportreadktionerna var medlemmar i muf - minst. Och vad gällde Karin Andersson "analys" av Göran Persson häromdagen behövde jag inte ens klippa.

  Film är ett kraftfullt propagandamedel. Men du får nog försöka lite hårdare än såhär om du ska lyckas övertyga några annan än de redan frälsta.

  SvaraRadera
 11. Jag menar inte att SVT alltid är objektivt, långt ifrån. Men det är det minst partiska vi har och kommer att få. Ta enskild media som DN, den är så genompolitiserad så man spyr, inte en nyhet kan de servera utan att smyga in sin Westerbergliberalism, fy fan! Något sådant skall inte få ersätta en statlig television, inte så länge jag har något att säga till om och jag kommer skrika fan så högt och länge i sådana fall.

  SvaraRadera
 12. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 13. Robsten: Skillnaden är att DN tydligt (!) deklarerar sig som en liberal tidning, medan SVT påstår sig vara fri och oberoende. Om de tydligt deklarerade sig som den sosse-kanal de är så vore det inget problem (bortsett från finansieringen då)

  SvaraRadera
 14. Håll käften HAX, vi ska vara glada för vår fria television som aldrig tar ställning (förrutom då de visar varenda dussindokumentär från extremvänstern men inte en enda från högern, bara anställer de facto sossar och i vartenda debattprogram utgår ifrån att politiken endast bör handla om hur sossarnas politik bäst skall kunna genomföras.) Varför finns inte ett enda liberalt samhällsprogram när de socialdemokratiska sticker upp som svampar ur tv-tidningen?

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.