2006-08-27

Pårom!


Den borgerliga alliansen gör sitt bästa för att tala om hur fint allting kommer att bli om de får bestämma. Ibland kör de i diket, som i fråga om fastighetsskatten. Ibland viker sig något parti i någon fråga, för enighetens skull. Trallala!

Men går det speciellt bra? Njaeee...

Om Doktor Persson skall få åka hem till godset, då krävs det att man börjar dra ner brallorna på vänstern, big time. Och det saknas ju inte uppslag, som bör vara relevanta för alla som skall gå och rösta...

Vänsterpartiets ledare vill förbjuda folk att ha sina barn i friskolor. Men det gäller inte honom själv. Hans egen dotter går i friskola.

Vänsterpartiets ledare säger sig också vilja ha ett klasslöst samhälle. Enda sättet att uppnå ett sådant är med ett stort mått av kontroll, tvång och förtryck. (Läs mer här.)

Socialdemokraterna uppvisade sin inkompetens, sitt ointresse, sin maktkoncentration och sin bristande vilja i all sin nakenhet i samband med tsunami-katastrofen.

Socialdemokraterna har allt sedan tsunami-katastrofen försökt dupera, ljuga och slingra sig när det gäller deras katastrofhantering. De försöker föra så väl riksdagen som KU, JO, media och folket bakom ljuset.

Socialdemokratiska tjänstemän har medverkat till att stänga politiskt misshagliga web-sidor.

Socialdemokraterna står bakom en hetslagstiftning, som innebär att vi i vårt land kan sätta människor i fängelse för deras åsikter.

Socialdemokraterna driver fram en övervakningsstat är i princip alla kommer att registreras och allas privatliv kan komma att skärskådas av konspiratoriskt lagda dumsnutar.

Socialdemokraterna hukar i fråga om folkmordet i Darfur. För att slippa göra något kallar man mördandet och våldtäkterna för handlingar "på gränsen till folkmord".

Socialdemokraterna utvisade under mycket obehagliga former två män till tortyr, skenrätt och fängelse i Egypten.

Socialdemokraterna använder utnämningmakten till att förvandla den offentliga förvaltningen till en del av sitt eget partimaskineri.

Socialdemokraterna har partipolitiserat universiteten, högskolorna och forskningen.

Socialdemokraternas flygskatt driver flygbolag från Sverige och leder till att fattigt folk inte har råd att resa utomlands.

Socialdemokraterna står bakom en kantig, inhuman och ineffektiv flykting- och integrationspolitik.

Socialdemokraterna inte bara beskattar de svenska småföretagen till döds. De tvingar dem dessutom att fylla i 94 miljonder blanketter om året. De tvingar dem att betala för folk som inte är på jobbet. Och de håller benhårt fast vid ett regelverk som gör att ingen vågar anställa, eftersom det inte går att bli av med folk igen om det skulle behövas.

Socialdemokraternas byråkratiska sätt att se på sjukvård skapar onödigt lidande och köer, i vilka folk hinner dö i väntan på vård.

Socialdemokraterna håller benhårt fast vid spritmonopolet, för att det är en kassako för staten som rattas av statsministerns fru.

Socialdemokraterna kämpar för spelmonopolet, där det socialdemokratiska partiet är en av ytterst få aktörer utöver staten som får tjäna grova pengar på spel.

Socialdemokraternas enda plan för att bekämpa arbetslösheten är att gömma folk i tillfälliga, skattefinansierade åtgärder – samt att vänta och se...

Socialdemokrater som vill hinra andra från att ombilda husen där de bor till bostadsrätter - de kastar glatt ideologin över bord och skaffar själva bostadsrätter på just detta sätt.

Socialdemokraternas ungdomsförbund utmärker sig för medlemsfusk och bidragsfusk. Detta sträcker sig långt bak i tiden. Många av de ansvariga sitter i dag i regeringen.

Skall jag fortsätta?

Det finns hur mycket som helst att ställa (s) och vänstern till svars för!

4 kommentarer:

  1. Usch. Satt nog 30 minuter här... (Alliansen, skicka en check, tack!)

    I valet tror jag inte att man kan skjuta (för) vilt, för då kommer nog motsidan lätt kunna hitta nåt att klanka på rörande några av de femtioelva saker man kritiserar och göra en stor sak av dem. Men man kan definitivt ha utspel saker i bakfickan – sånt borde löna sig! (I ett riktigt intrikat/avancerat ”röstkrig” ska man väl även ha en massa ammunition som man bara utlöser i händelse av en kris, d v s kanske en överrumplande grej från motståndaren eller i medierna …från vänsterjournalist-motståndarna.).

    Håller med om att det finns massor i det du tar upp, och retoriskt måste man visa att man har en annan bättre politik och regeringsduglighet. Man ska nog inte gnälla för mycket, t ex på ungdomsförbundsfiffel. Gnäll ger inget bra intryck och kan nog snarare ge intrycket av att man inte döljer att man själv är tomhänt. Men jag måste tillstå att Hägglund gnäller bra, och kritik -- och sådan befogad rörande politiken finns ju -- är en viktig del i retoriken!

    Där man kritiserar hårt bör man nog även vara eniga i alliansen, men i utrikespolitiken är man nog ganska ihopsnackade (även om det finns nyansskillnader i t ex EU-politiken). Jag tänkte nämligen på en av dina punkter fast i lite ett större perspektiv, typ oberoende av eller "bortom 19 September" (om nu inte en kampanj för Darfur är en valvinnare i dagens måhända delvis lite friare mer vidsynta postmoderna svenska vardagsrum… tvivlar dock…) nämligen:


    "Socialdemokraterna hukar i fråga om folkmordet i Darfur. För att slippa göra något kallar man mördandet och våldtäkterna för handlingar "på gränsen till folkmord"."

    Såg nyss att en massa aktiviteter finns i USA, både initierade av afrikaner själva och av rättighetsorganisationer. Bl a har en kampanj pågått sen i somras och där ett stort arrangemang ska gå av stapeln den 17 September (alltså två dagar före valet, men tror knappast att Reinfeldt eller någon annan partiledare vill ha en debatt om det d -- möjligen att Persson vill ut i all för inrikespolitiken irrelevant periferi som bara tänkas kan?).

    Intressant tycker jag är att man vänder sig till och litar väl så mycket på USA som på den övriga världen, och kanske även förväntar sig mera (där USA alltså fått rollen som nån slags naturlig stöttepelare).

    På The Darfur Blog (thedarfurblog.blogspot.com) kan man läsa lite och hitta några länkar. På M.Malkins hotair.com ligger en Darfurlänk överst i högermenyn där man redovisar varje enskild senatsmedlems åsikt i frågan om det pågår ett folkmord i Darfur, stat för stat och grafiskt! Här är förresten sajten Darfur Scores!

    Den tycker jag visar på en levande demokrati i USA, vilken nog lite saknas här... (Här knäpper vi tyst händerna i bön för vår ideologi och litar på att överheten gör allt till det bästa, och skulle aldrig få för oss att med lite mer vågade metoder utmaa politikerna; det vore väl detsamma som att uttrycka tvivel på att vår fina ideologi faktiskt regerar och därmed en insikt om att vi är utelämnade åt krafter vi saknar kontroll över och som inte har missbrukar den legitimitet demokratin bör innebära. Men denna pinsamt långa parentes är iofs bara en slags konspiration -- jag tänkte väl mest på att det vore bra med lite mer j-klar anamma när politikerna blundande fattar vansinniga beslut. Det senaste försvarsbeslutet ett stort sånt exempel som nog kunnat ge ett än större uppror än vad som skedde.)

    SvaraRadera
  2. Här är fr övrigt en genomgång av vad jag alltför kaxigt självsäkert tror och anser (jag …eh …hoppas/skulle i flera fall önska jag har fel):


    Attack av vänsterpartiet finkar inte enskilt. Måste integreras på ett övertygande, inte påklistrat sätt, med regeringsfråga och kartellens trovärdighet!

    Tsunamin funkar inte! Gnäll på gammal grej kan verka fantasilöst och ovärdigt, men som små instick och stöd i en argumentation rörande regeringsduglighet kan det nog funka.

    Även moderaterna stödde stängningen av websidan (tyvärr!).

    Hetslagstiftningen stöds av allianspartier. Har inte Tyskand en liknande lag, och är det ovärdigt ett demokratiskt samhälle att specificera att uppvigling på rasistisk grund inte får ske? (Jag tycker dock att det kan rymmas i annan lagstiftning och att hetslagen har klara problem!) Någon möjlig fråga är det alltså inte.

    Övervakningsstat. Kan tänka mig att FP:s Johan Person samt KD och delvis M kan stå närmre Bodström än Maud här. Tycker att M och C fegade lite i P1:s paneldebatt i går. Jag tror att alliansen klarar att komma överens, men det är nog inte otänkbart att centerpartiet i någon votering får ersättas av S, men detta är ju inget som man får skriva så här före valet, d v s att inte alliansen är enig på sista tusendelsmillimetern då ju låtsade stirriga sossar gör en marginell skillnad till en katastrof som det inte är.

    Egypten... Blir gnälligt om man inte sätter in det i ett större sammanhang.

    Utnämningsmakten kommer ju borgarna att förändra. En mycket bra fråga, men mer teknisk och icke-vardagsnära än de mer vinnande valfrågorna tror jag.

    Politiserade universitet, likaså tekniskt för många och inte valavgörande.

    Flykting o integration... har borgerligheten gemensam linje -- och det har de kanske i stort sett i arbetslinje samt att FP nu släppte språktest mot nåt annat i en kompromiss... Kan vara effektivt och är ju en ganska viktig fråga.

    Övriga alla punkter är bra, men spriten är ju en fråga som inte är färdigarbetad i alliansen, och spelmonopolet kanske likaså en känslig sak, samt rätt lättviktig som valfråga. Även sista punkten om medlemsfusk av ministrar blir nog mest gnäll och för åskådare olidliga personanklagelser.

    SvaraRadera
  3. Vi väntar ju fortfarande (likt förra gången) på Janne Josefssons avgörande inhopp i årets valrörelse. Vad månne det bliva?

    SvaraRadera
  4. janne joseffson hjorde sej ikce besvär

    moderatrerna visar sitt rätta tryne helt på egen hand det säjer jag nu yo:

    "Moderat vill se färre invandrarbarn i media


    "Jag älskar små lintottar"

    Moderaten Agneta Östman-Wenger skriver i ett mejl till Länstidningen i Södertälje att det förekommer för många invandrarbarn i tidningen och att hon vill se fler lintottar.
    Enligt moderaten Agneta Östman-Wenge, som kandiderar för moderaterna i kommun- och landstingsfullmäktige i Nykvarn, är hennes åsikter inte främlingsfientliga.
    – Det kan man tycka om man vill, men detta har inget med rasism att göra. Vi känner oss bortglömda och diskriminerade, säger Agneta Östman-Wenger till Länstidningen.
    Tidningen citerar mejlet där det bland annat står ”Skolstarten skedde i Sverige och där fanns bestämt svenska barn, men med akribi letar man efter dessa mörka huvuden. Jag älskar små lintottar. Är det fel i ett land som ursprungligen kryllade av dessa?”.
    Och enligt moderatkvinnan är det inte bara Länstidningen som visar för många invandrarbarn.
    – I SVT är det likadant. Det är bara invandrarbarn som får utrymme, säger hon till tidningen.
    Hon säger att det här är hennes privata åsikter men mejlet skickades från hennes make Effe Östmans mailadress. Han är moderaternas gruppledare i Nykvarn."

    källare: i aftonbladet

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.