2006-09-28

Mittåt!

EU-parlamentet har debatterat Turkiet och ett turkiskt EU-medlemskap.

Vissa fullt rimliga krav har ställts upp vad gäller demokrati, yttrandefrihet och normala relationer till hela Cypern.

Annat i debatten har varit mer tveksamt. Till exempel har ett antal parlamentariker – som ogillar svartskallar i största allmänhet – gömt sig bakom ett krav på att Turkiet skall be om ursäkt för folkmordet på armenier under första världskriget.

Well, det kan naturligtvis aldrig skada, men... Borde då inte till exempel belgarna be Kongos folk om ursäkt? Fransmännen rikta en ursäkt till Algeriet? Och britterna en till irländarna?

Fokusera på det som är relevant, och på nuet!

6 kommentarer:

  1. & Sverige borde be om ursäkt för hur brutalt man betedde sig när man ockuperade Skåne...

    Jävla svin, ni skall nog få betalt, med ränta.... Jihad...

    SvaraRadera
  2. Ursäkta en lumparhistoria.

    I skogen utanför Eksjö finns en bred & fin väg som kallas "Tyska vägen".

    Den byggdes av Baltiska flyktingar, innan dom skickades i döden av sossarna...

    SvaraRadera
  3. En aspekt på den lyckade utvidgningen:

    http://www.timesonline.co.uk/article/0,,3-2380124,00.html

    Att dra in ytterligare en stor stat med annorlunda språk, religion, historia, lagar och ekonomiska förutsättningar i EU:s centraliserade, reglulatoriska, "samma politik för alla system" är sannerligen ett verkligt framgångsrecept. (/sarkasm)

    Jag förstår inte hur någon som kallar sig liberal och förespråkar marknadsekonomi kan var för detta. Det kan endast och allenast bero på en total okunighet om vad EU-projektet alltid har syftat till och håller på att bli: En centraliserad stat, styrd av en självutnämnd kader av tjänstemän.

    Det är riktigt att icke-socialister under det röda 70-talet och även under 80-talet kunde titta med längtan ut över Sveriges gränser bort mot friheten i Europa. I mångt och mycket drev man en politik som kan betecknas som "Vinn Sverige åter i Europa".

    Tyvärr visste man för lite om vad som verkligen pågick i EEC/EG/EU, men den okunskapen delade man med många andra, inte minst Callaghan och Mrs Thatcher. Den senare vann dock insikt men tyvärr alldeles för sent.

    Nu har emellertid de flesta av projektets kamoflagenät kastats och man ska vara en sömngångare för att inte se vartåt det barkar.

    SvaraRadera
  4. Ledsen för länken i mitt tidigare inlägg.

    Tyvärr överensstämmer inte alltid "preview" med det som sedan syns i det publicerade inlägget. Så var det med min länk till artikeln i The Times.

    Låt oss försöka igen:

    Här är den igen: The problems of democracy lurch from crisis to farce

    SvaraRadera
  5. Grejen är väl att Turkiet fortfarande hävdar att folkmordet inte ägt rum. Om Tysklands officiella inställning till förintelsen var att den var påhittad, och om dom förföljde oppositionen i frågan, så skulle nog många av oss vara mycket mer skeptiska till att ingå union med dom.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.