2006-09-22

Mona eller Jan?

Frågan om Göran Perssons efterträdare hänger, som bekant, i luften. Men jag tror att bilden ändå börjar bli rätt klar...

Mona Sahlin är faktiskt den som ligger bäst till av de traditionella kandidaterna. Lite märkligt är det naturligtvis att Toblerone-affären, som gjorde henne olämplig för tio år sedan, inte alls tycks spela någon roll i dag. Tilltaget att shoppa privat på statens kort är lika omdömeslöst nu som då. Men det är klart, tio år är en lång tid...

En kandidat som tycks vara helt bortglömd är Jan Nygren, tidigare vice statsminister. Han tackade nej till att efterträda Ingvar Carlsson, men sedan dess har mycket vatten runnit under broarna. Barnen har vuxit upp och själv har han hunnit med en karriär i det privata näringslivet. Är det någon som skulle kunna förnya socialdemokraterna, då är det han. Men så modig är nog varken valberedningen eller partikongressen...

Om jag skulle slå vad, då skulle jag sätta mina pengar på Mona. Hon är den enda som har tillräckligt goda kontakter för att kunna besegra den falang som myglar för Nuder. Och hon har den långa och gedigna partibakgrund som Bodström saknar. Nu är bara frågan om hon står pall för sex långa månader av intensiv mediegranskning...

10 kommentarer:

  1. Jag hoppas på Nuder. Det är en man av folket, med karisma endast överträffat av Bosse Ringholm, och en diplomatisk taktkänsla utan dess like.

    Med Nuder vid rodret kan inte framgångarna utebli.

    SvaraRadera
  2. Jag hoppas på Marita Ulvskog.

    Med henne som ledare för socialdemokratin står vi inför 44 års borgerligt regeringsinnehav!

    SvaraRadera
  3. Jag hade satt mina pengar på Paggan men han når ju fan inte upp till talarstolen :-D

    SvaraRadera
  4. Margareta Winberg hade varit perfekt för att garantera en fortsatt minskning av röstetalet.

    Men henne skickade ju Doktor Persson i exil för att bli av med.

    SvaraRadera
  5. Jag tror inte att Nygren vill hoppa på 4 år i opposition, hade det varit ett år till nästa val hade han varit det bästa valet och troligen allvarligt intresserad av jobbet.

    Nu hoppas jag på Mona (för att Nuder/Ulvskog vore lite för bra för det borgerliga lägret. Om två-tre år kommer (s) sen att inse att Mona var fiasko, och då kommer Wallström att vara intresserad, och kanske tom ha en chans. Men även då skulle Nygren vara det bästa kortet.

    Under tiden fram tills dess kan man skratta gott åt (s) våndor ...

    SvaraRadera
  6. Räkna inte ut Margot Wallström. När partiledarkandidater säger nej betyder det inte alltid nej.

    SvaraRadera
  7. Winberg, Marita eller Mona är nog för mycket att hoppas på, de är så pass dåliga att till och med sossarna inser det. Pagrotsky är den som de kan vinna val med i framtiden.

    SvaraRadera
  8. Säger som wille, hoppas de väljer Per Nuder. Vilket stolpskott, har alltid påmint mig om utseendet av en mört. Lika okänslig o kall som Persson, fast värre ändå, iskall. Tror det blir så, det skall vi nog vara tacksamma för.

    Fast ingen vet, det är nog panik inom SAP idag när Vingåkers store son blivit godsherre. Vilken jävla soppa.

    SvaraRadera
  9. Jag hoppas på Mona Muslim, det skulle vara en undergång för socialdemorkatin .

    SvaraRadera
  10. Alltså, jag tycker itne att vi skall hoppas på ett jävla haveri som socialdemokratisk partiledare. Vi bör definitivt hoppas på någon som tillhör högerfalangen, men som ändå kan ta röster från vänsterpartiet. Och kom ihåg att vi inte skall hoppas på att borgarna sitter för länge vid makten heller. Minnet av enpartistaten kan väl inte vara så kort?
    Och när sossarna tar över igen så vill vi ju inte ha nån jävel som börjar kollektivisera SKF och IKEA?

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.