2006-09-29

Storebrors röst

Nu är de här – övervakningskamerorna som inte bara ser dig, utan även skriker åt dig när du skräpar ner, cyklar fel eller beter dig på något annat oönskat sätt.

Jag skämtar inte!

Länk...

10 kommentarer:

  1. Kanske lite over the top, men ändå...

    http://www.youtube.com/watch?v=i8KrMYysyGk&NR

    SvaraRadera
  2. Dä läskiga är att när man kan göra mänskliga robotar, då kan man serietillverka både Per Nuder, Gustav Fridolin och Liza Marklund.

    Kanske blir kloning innan dess? Nåt sånt därnt i alla fall... tekniska eller bioingenjörer i vita rockar med folkpartister i bakgrunden...

    SvaraRadera
  3. Inte så väldigt långt in i framtiden skulle politiker kunna stå och lova att om de vinner, då skall alla svenskar få piller som gör att de inte vill knarka, supa, röka eller så.

    Och det *måste* ju vara bra eller hur..?

    Folk skulle rösta på dem en masse. Sedan skulle alla, "i god demokratisk" ordning tvingas leva ett sundare och tråkigare liv.

    Det jävliga är att detta inte är SciFi längre.

    SvaraRadera
  4. Usch, det där var riktigt obehagligt att titta på :(

    Dags att titta på V for Vandetta igen.
    Och läsa Alexander Bards "nätokraterna"

    SvaraRadera
  5. Men vänta nu. Var det där på riktigt? Det såg inte ut som ett riktigt repotage. Är de verkligen så dumma? Det kan väl inte vara sant?

    Och just i Storbritanien också. Det skulle ju vara som ett nytt första kapitel i 1984.

    SvaraRadera
  6. "Men vänta nu. Var det där på riktigt?"

    O, ja
    http://www.dailymail.co.uk/pages/live/articles/news/news.html?in_article_id=405477&in_page_id=1770

    SvaraRadera
  7. Håller med thomas att 666 ger typ "Maranata-varning"...

    Inget nyhetsreportage alltså, och intrycket som ges, att staten är ute efter att kontrollera allas göranden, är ju fel. I terroristbekämpning så vill man iofs kontrollera ett fåtal (vilket ju är en sak att ha ögonen på).

    Man en icke-centraliserad kamera vid en papperskorg med högtalarröst som säger: "Öh hörröduru, plocka upp det där efter dig!" vore ju en rätt najs lite gammaldags uppfostrande grej.

    Men RFID-chips med positionering är en lite läbbigt kraftfull grej, om nu en diktator skulle använda det. Vilddjuret och de sju basunerna? Pastor Arne Imsen, var är du!!

    SvaraRadera
  8. Där var en scen på Gilmore Girls häromdagen där stadens Town Selectman (någon slags småstadsversion av borgmästare), bestämmer sig för att sätta upp en övervakningskamera i stan.

    http://www.youtube.com/watch?v=sWgyHdos764

    Britternas övervakningssamhälle är för övrigt riktigt otäckt.

    SvaraRadera
  9. CBS-inslaget verkar autentiskt. Däremot har någon tomte hängt på ett tamsigt intro och extro...

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.