2006-10-03

Men, kommer de att lära sig något..?

Bitterheten är stor inom socialdemokratin efter valnederlaget.

Nu får de inte bestämma längre. Nu kommer andra att bestämma andra saker, som sossarna ogillar. Att precis samma missnöje har funnits bland andra människor, som socialdeokraterna har regerat över – det kan de inte riktigt förhålla sig till.

Det är kanske att hoppas på för mycket, men vore inte detta ett bra läge för svensk socialdemokrati att sätta sig ner och ta en funderare?

Varje gång en politisk majoritet över huvud taget bestämmer något – då tvingas alla andra leva sina liv på ett sätt som många av dem ogillar och som inte passar dem.

Så varför inte göra politiken så liten som möjligt, till förmån för medborgarnas egna val? Då skulle färre svenskar behöva gnissla tänder, oavsett vilken regering vi har.

5 kommentarer:

  1. Haha, det var det fånigaste jag har läst på länge. Skulle inte det borgerliga blocket bli besvikna om de förlorar valet nästa gång?

    SvaraRadera
  2. De borgerliga har varit besvikna i 100 år, typ.

    SvaraRadera
  3. Borde inte titeln på den här posten varit:

    "Ett anspråkslöst förslag"?

    SvaraRadera
  4. Jag tror Molle helt missade min poäng.

    Mindre politik = fler nöjda medborgare, oavsett vem som har makten.

    SvaraRadera
  5. Mindre politik/stat kan bara bestående åstadkommas genom radikala grundlagsändringar. Ett förslag vore att införa obligatorisk skymningsklausul på allt lagstiftande, dvs att alla lagar upphör med automatik efter en viss tid, om inte lagstiftarna aktivt beslutar om förnyelse.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.