2006-10-16

Trist!

Jaha...

Kulturmaffian, finvänstern, de kulturkonservativa, public service-kramarna, sosseriet och mediedrevet vann. Kulturminister Cecilia Stegö Chilò avgår.

Trist.

Värd att notera är Fias proffsighet och lojalitet mot sin regering – när hon trots drevet valde att stanna och sköta sitt jobb tills i dag, det vill säga göra klart sin budget.

Denna historia stärker mig bara i min uppfattning om att opinionsbildning för frihetens idéer sker bäst utanför partipolitiken – genom samhällsdebatt och opinionsbildning. Eftersom politik är reaktionsdriven så är det på debattsidorna, med böcker, med fria mediaproduktioner och på internet som vi kan bereda väg för tankar och förslag som sedan går att få politikerna att ta till sig.

Och de moderater som drivit på denna avgång har mycket att lära, om de tror att de kan vinna över vänstern genom att bara ducka för konflikter.

Kulturministerns pressmeddelande

11 kommentarer:

  1. Jag fattar inte vad hon hade i regeringen att göra öht.

    Maktkåthet vinner över politiska ideal?

    SvaraRadera
  2. Så fort det där med tv-licensen kom upp så fegade hon ur, bad om ursäkt och ljög. Inte en sekund stod hon för sin egen övertygelse.

    Hade hon förklarat att hon vägrade TV-licens av ideologiska skäl, sagt sig vara beredd att ta sitt straff och förklara att regeringens politik, som hon företräder, inte kommer att hota licensfinansieringen så hade hon varit ärlig och rakryggad. Då hade jag respekterat henne som minister.

    Tobias Billström har hanterat det på rätt sätt.

    SvaraRadera
  3. Men hon får väl se det från den ljusa sidan: Nu kan ju hon avanmäla sitt TV-innehav ;-)

    SvaraRadera
  4. Visst borde hon stått på sig i principfrågan. Det tror jag också att hon skulle gjort, om hon fattat beslut på egen hand - utan en massa kissnödiga spin doctors omkring sig.

    Man behöver inte mycket fantasi för att föreställa sig hur regeringens pressfolk och departementets tjänstemän gått i taket inför en sådan möjlighet...

    SvaraRadera
  5. "Det var nödvändigt. Vi är ett parti som står för nolltolerans. Det ska gälla, punkt slut, säger Mats Green, moderat kommunalråd i Jönköping, till Expressen.se."

    OK, men då så! Ut med migrationsministern, ut med regeringens stabschef, ut med moderaternas partisekreterare, ut med alla riksdagsmän och flockvis av lokalpolitiker - som inte har betalt tv-licensen!

    Eller menar han att nolltollerans bara skall gälla vissa?

    SvaraRadera
  6. Man kanske skulle söka jobbet!
    Jag har ju lång erferenhet från kulturen samt är kortväxt och har skägg!

    SvaraRadera
  7. Inte bara M:s stabschef utan även moderaternas partisekreteraren var en av de 6000 som började betala licensen nyss. Hur många sossepolitiker har just börjat att betala? (Bodström???)

    Hoppas förresten att Radiotjänst polisanmäls för att de lämnat ut personuppgifter skyddade enligt PUL, som Kurt Lundgren skrev om på sin blogg Östra Ölands fria horisont. Jutterström tydligen VD på Radiotjänst. Surprice? Icke! Lite Kafka (fast det drabbade lagstiftar-skrået, inga svagare).

    SvaraRadera
  8. "Värd att notera är Fias proffsighet och lojalitet mot sin regering..."

    Men detta stämmer ju inte. Genom att gå idag skymmer ju Chilò hela sikten för Anders Borg och hans budget med 42 miljarder i skattesänkningar.

    En dag då regeringen ger väljarna 42 miljarder är inte precis "take out the trash-day". Antingen är Reinfeldts spinn-folk värdelösa, eller så vägrar Chilò att svara i telefonen när SB ringer och försöker instruera henna att delta i Reinfeldts damage control. Ett statsråds nesliga avgång måste gömmas undan eller iallafall hållas borta från dagar då det finns positiva nyheter.

    Mer om detta på min blogg.

    SvaraRadera
  9. Om inte allt är en avledande manöver... ;-)

    SvaraRadera
  10. Det jag har svårt att fatta i allt detta med licensskolket är att om dom nu ÄNDÅ ljuger & säger att dom "glömt" , "slarvat" osv..

    Varför inte istället diskret slänga ut TV'n & säga "jag har ingen TV, jag ser TV på jobbet" eller ngt liknande.

    SvaraRadera
  11. Den som följt min blogg har kunnat konstatera att jag, genom åren, ansett det moderata spinnmaskineriet fullständigt felnavlat.

    De trodde att de triangulerade, när de i själva verket bara retirerade.

    De trodde de frontförkortade, när de i själva verket flyttade hela det politiska spektrat åt vänster.

    Det fungerade iofs, men till priset av partiets själ, principer och heder.

    Trogna läsare kan också konstatera att jag har den högsta respekt för (s) kampanjmaskineri, som är det enda proffsiga dito i landet.

    Men vad har man för glädje av det, då de är tokiga överförmyndare som löper amok enligt något slags dag för dag-rutin..?

    Borgarna: Inkompetenta människor med något som befinner sig i närheten av rimliga idéer.

    Sossarna: Oerhört kompetenta människor, med en förfärlig och ryckig dagordning.

    Jag är glad att jag tillhör den ständiga oppositionen!

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.