2006-11-24

Detta är väl ändå inte moderat politik?

Statsminister Fredrik Reinfeldt (m) skriver på dagens DN Debatt att kommunerna skall akta sig för att sänka skatten. Pengarna skall istället gå till att utveckla välfärden, tycker han.

En moderatledd borgerlig regering fortsätter alltså att bygga fast oss i offentliga välfärdssystem som aldrig kan mäta sig i kvalitet, flexibilitet och effektivitet med fria, privata lösningar.

Och en moderat statsminister framför åsikten att det är bättre att politikerna bestämmer hur medborgarnas pengar skall användas, än att folk får göra det själva.

Det kan han ju tycka. Men moderat politik är det väl ändå inte?

Till DN Debatt...

12 kommentarer:

 1. Nej, men det är uppenbarligen en "ny moderat" politik. Blä!

  SvaraRadera
 2. En sak till. Om man nu från statens sida vill ha vissa krav på skola och äldreomsorg så är det väl rimligt att staten finansierar detta. I annat fall kan man lika gärna slopa det kommunala självstyret och istället låta regeringen utse kommularåd.

  SvaraRadera
 3. Det är väl nu Liberala Partiet ska försöka få in en debattartikel, som svar på det här?

  SvaraRadera
 4. "Om man nu från statens sida vill ha vissa krav på skola och äldreomsorg så är det väl rimligt att staten finansierar detta."

  Det är väl det som Fredrik säger. Han menar ju att om staten skjuter till extra pengar till vård och skola, så skall jag dessa pengar inte kvittas mot skattesänkningar.

  Men visst kan jag hålla med om att det vore bättre ifall staten (istället för kommunen) finansierade skolan (både privata och offentliga skolor). Om man gjorde det så skulle skolans kvalitet bli mer jämn över riket samt att kommunerna skulle inte kunna underfinansera skolan på samma sätt som man gjort sedan skolan hamnade på kommunernas bord.

  Dessutom slipper man debatten om det kommunala självstyret och då skulle även Fredrik slippa dela ut varken allmosor eller pekpinnar till kommunerna.

  SvaraRadera
 5. Fredrik har också sagt att "endast barbariet är ursvenskt - resten av vår utveckling kommer utifrån"
  Med detta i bagagen kommer inget Fredrik säger att förvåna. Min röst kommer han aldrig att få.
  / Dumle

  SvaraRadera
 6. blissing,

  om nu staten säger att en del kommunala utgifter skall gå till specifika ändamål skall det vara statens uppgift att se till att det verkställs. De som beslutar skall finansiera och exekvera beslutet och inte överlåta det på andra.
  Det skulle stoppa en massa idiotiska beslut från riksdagen.

  SvaraRadera
 7. Reinfeldt är enbart ute efter makt, precis som GP var. Reinfeldt kommer att göra precis vad som helst, bara han får vara kvar som statsminister. De är så jävla lika, de två äcklen.

  Fy fan!

  SvaraRadera
 8. Den enda återstående frågan är om den skallige är socialliberal mes eller socialdmeokrat på riktigt.

  SvaraRadera
 9. samma skatt
  samma ider
  samma dumma flin
  samma inkopitens
  samma skolgosse
  ge ut makten utanför tattarlekstugan.
  Lotten vore bättre!

  SvaraRadera
 10. Så vitt jag kan dra mig till minnes röstade du på ett parti som ingick i den allians som förde fram Reinfeldt som stadsministerkandidat. Centern hade ingen annan kandidat än Reinfeldt. Att Reinfeldt var sossigt var allmänt känt redan på detta stadium.

  Det är alltså din förtjänst att Reinfeldt är stadsminister – och du har ett personligt ansvar för dina handlingar när du röstade.

  Således: Sluta gnälla på det som du själv skapat till eller be om ursäkt!

  /PB

  SvaraRadera
 11. Det är typisk Moderat politik. Förra mandatperioden införde de fastighetskatten och prisreglade upp räntan till 500%.

  Ja, Moderaternas retotik är en aning bättre än sossarnas men om man ser till vad de genomför så är de precis lika sossiga som sossarna.

  SvaraRadera
 12. Eeeeeh...vad menar du, "skatt är stöld"?

  Lag (1984:1052) om statlig fastighetsskatt

  SvaraRadera

Kommentarsfältet är stängt, medan jag är offline augusti 2017 och ett år framöver.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.