2006-12-16

The Belgo Bar!

Vi har nu hittat Den Belgiska Sunkbaren!

Efter första morgonrusningen har de Happy Hour. Så efterr kl 08 får man fem öl till priset av fyra.

Hværgang!

;-)

3 kommentarer:

  1. Ja, ja, det verkar bra, men dricker du vilket skitöl som helst? Själv dricker jag enkom öl bryggt enligt de tyska renhelslagarna från 1400-talet, bästa kvalité är det enda jag nöjer mig med.

    SvaraRadera
  2. Eller som "Piraten" beskrev det,.....Gedigen frukost med några kalla supar,...resten av förmiddagen tillbringas sedan med ett antal "spillöl" innan det är dags för lunch och ny sittning.

    Det var tider det.

    SvaraRadera
  3. Belgarna har över 500 egna öl och det på en yta av Småland. Serveras oftast i 25 cl glas och är väl värda att smaka. Får jag bestämma fritt ligger irländska öl som Kilkenny och Guiness högst på listan men efter det kommer belgiskt. Alla svenskar måste väl ha testat Stella och Leffe? En Leffe funkar i alla sammanhang.

    Från Wikipedia: "Den belgiska ölkulturen utmärks av sin stora mångfald av sorter överjästa, spontanjästa, fruktöl och trappistöl. Trappistöl bryggs av trappistmunkar i klostret. Då munkarna inte tillhör trappistorden kallas ölet klosteröl. Spontanjästa öl får sin jäst från luften, utan tillsats av jästkultur.

    Belgiskt öl serveras traditionsenligt alltid i glas särskilt tillverkade för ölsorten."

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.