Ja, ja, det verkar bra, men dricker du vilket skitöl som helst? Själv dricker jag enkom öl bryggt enligt de tyska renhelslagarna från 1400-talet, bästa kvalité är det enda jag nöjer mig med.
Eller som "Piraten" beskrev det,.....Gedigen frukost med några kalla supar,...resten av förmiddagen tillbringas sedan med ett antal "spillöl" innan det är dags för lunch och ny sittning.
Belgarna har över 500 egna öl och det på en yta av Småland. Serveras oftast i 25 cl glas och är väl värda att smaka. Får jag bestämma fritt ligger irländska öl som Kilkenny och Guiness högst på listan men efter det kommer belgiskt. Alla svenskar måste väl ha testat Stella och Leffe? En Leffe funkar i alla sammanhang.
Från Wikipedia: "Den belgiska ölkulturen utmärks av sin stora mångfald av sorter överjästa, spontanjästa, fruktöl och trappistöl. Trappistöl bryggs av trappistmunkar i klostret. Då munkarna inte tillhör trappistorden kallas ölet klosteröl. Spontanjästa öl får sin jäst från luften, utan tillsats av jästkultur.
Belgiskt öl serveras traditionsenligt alltid i glas särskilt tillverkade för ölsorten."
Ja, ja, det verkar bra, men dricker du vilket skitöl som helst? Själv dricker jag enkom öl bryggt enligt de tyska renhelslagarna från 1400-talet, bästa kvalité är det enda jag nöjer mig med.
SvaraRaderaEller som "Piraten" beskrev det,.....Gedigen frukost med några kalla supar,...resten av förmiddagen tillbringas sedan med ett antal "spillöl" innan det är dags för lunch och ny sittning.
SvaraRaderaDet var tider det.
Belgarna har över 500 egna öl och det på en yta av Småland. Serveras oftast i 25 cl glas och är väl värda att smaka. Får jag bestämma fritt ligger irländska öl som Kilkenny och Guiness högst på listan men efter det kommer belgiskt. Alla svenskar måste väl ha testat Stella och Leffe? En Leffe funkar i alla sammanhang.
SvaraRaderaFrån Wikipedia: "Den belgiska ölkulturen utmärks av sin stora mångfald av sorter överjästa, spontanjästa, fruktöl och trappistöl. Trappistöl bryggs av trappistmunkar i klostret. Då munkarna inte tillhör trappistorden kallas ölet klosteröl. Spontanjästa öl får sin jäst från luften, utan tillsats av jästkultur.
Belgiskt öl serveras traditionsenligt alltid i glas särskilt tillverkade för ölsorten."