2006-12-02

Oliver Stone är ett stolpskott!


SVT:s Kuba-kväll lider mot sitt slut.

Vilken gök Oliver Stone är. Följdfrågor, snälla! Research, människa! Men det ligger väl inte i hans intresse...

Det är alltid intressant att se filmregisörer, skådespelare, konstnärer, artister och andra krama den totalitära vänstern. Kanske kan det bero på att verkligheten inte är deras arbetsfält. De arbetar med det påhittade, med det overkliga och med sagor. Möjligen är det därför de är så lättledda och så ofta hamnar i galen tunna.

Detta fick mig för övrigt att tänka på den Che-t-shirt, som jag lade upp på Trycktorget efter en tidigare diskussion här på bloggen. Motivet ovan. Den finns här.

3 kommentarer:

  1. Jag orkade inte med Oliver Stone-dokumentären också efter att ha suttit igenom hela Dick Idestams honorar till Castro.

    Andreas: Ungefär som René Vázquez Díaz svarade på frågan om demokratin på Cuba: "Folk har inflytande i en del frågor, till exempel kvinnors rätt i samhället och sånt. Det kommer liksom underifrån".

    SvaraRadera
  2. Mycket bra motiv. Skall genast skicka in den för tryckning. Kanske kan ge en till Humle i julklapp också.
    / Dumle

    SvaraRadera
  3. "– Men huvudfokus har varit att förstå vem Castro egentligen är. Då är det naturligt med filmer om honom. Men det är ingen födelsedagshyllning – vi visste inte att programmet skulle sammanfalla med det firandet, säger [SVT´s programchef Lars] Säfström." SVD 2:a dec.
    länk

    Man tycker ju att det kanske skulle ha varit rimligt om journalisten i alla fall hade ifrågasatt varför SVT, om de inte hade aning om att deras temakväll skulle sammanfalla med "firandet" då valde att presentera temakvällen med orden:

    "Den 2 december firar Kuba dubbelt: Dels firas Fidels försenade 80-årsdag dels La Révolutión som fyller 50."

    Men det hade väl kanske varit att kräva lite för mycket..

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.