2007-02-25

EU-logik

Enligt ett EU-direktiv måste läkare från Australien och Nya Zeeland bevisa att de kan tala engelska för att få arbeta i Storbritannien.

Det behöver dock, till exempel, inte polacker göra.

(Tipstack: Gunnar)

3 kommentarer:

  1. Men Jeesuz! Varenda offentlig organisation i världen är drabbad av denna typ av korkad byråkrati. Ändå skall man bara racka ned på EU. Speciellt från icke-socialistiska EU "skeptiker". Det hela blir ju allt mer fånigt och liknar mer och mer vänsterns kritiserande av USA...

    Varje svensk kommun av normalstorlek har ju minst lika mycket fåniga beslut och regler. Ge er nu!

    SvaraRadera
  2. "Varje svensk kommun av normalstorlek" kan inte införa "fåniga beslut och regler" som drabbar en hel kontinent. (Exempli gratia: CAP och CFP)

    Eller hur Johan?

    SvaraRadera
  3. Johan Hedin har rätt när han säger att EU inte är ensamt om att ha korkade regler.

    Det är sant.

    En anledning till att jag vänder mig mot att Sverige gick med i EU 1995 är främsta att vi anslöts till en tullunion med vilken vi tidigare hade ett frihandelsavtal. Vad detta skulle tjäna till kan man fråga sig. Detta betydde bland annat att vi tvangs betala tull på en massa varor vi tidigare importerade tullfritt liksom att import från länder utanför EU delvis kvoterades. Detta var rent skadligt och dessutom fanns det inte nes några svenska företag som hade någon skenbar och kortsiktig fördel av dessa protektionstiska åtgärder.

    En annan anledning är att Sverige innan EU-anslutningen hade avskaffat stora delar av jordbrukspolitiken. Vi tvingades bland annat återinföra en kvoterad mjölkproduktion och förse alla kor med gula brickor i öronen för att administrera detta vansinne.

    När Johan Hedin emellertid påstår att varje svensk kommun av normalstorlek har minst lika många korkade regler är detta faktiskt osant. Det finns ingen svensk kommun som ens kommer i närheten av EU:s tossigheter.

    Dessutom har förstås professor Pelotard helt rätt när han säger att det är bättre om färre blir lidande av vansinniga beslut. Inte för inte är han professor!

    Bortsett från att alkoholpolitiken liberaliserats aningen finns ur liberal synpunkt inga skäl alls att tillhöra EU, men det finns vissa skäl att tillhöra EES.

    Jag ber Johan Hedin förklara vad som gör EU-medlemskapet så överlägset i förhållande till medlemskap endast i EES.

    De uppenbara fördelarna är ju att vi i så fall skulle slippa EU:s jordbrukspolitik och tullmur.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.